I landet hvor presidenten hylles som en gud er befolkningen nå i en fortvilt situasjon. Det er ikke nok mat. 2 av 3 nordkoreanere aner ikke hvor deres neste måltid kommer fra. Millioner er underernærte. (FN)

Nord-Korea lider av alvorlig matmangel. Man regner med at mellom nærmere tre millioner mennesker er døde av sult i landet siden 1995.

EOM har siden 2011 bygget drivhus i Nord-Korea i samarbeid med Christian Friends of Korea. Sammen med våre givere har EOM finansiert byggingen av over 145 drivhus, i stand til å produsere mat nok for næmere 2000 mennesker. Vi har også i samme periode gitt vannpumper og vannfiltre.

Fra 2013 utvidet EOM det livreddende arbeidet i Nord-Korea med flere egne prosjekter. En tre-årig kontrakt med nordkoreanske myndigheter gir oss anledning til å gjøre mer enn bare drivhus. I tillegg til videre samarbeid med CFR, så har EOM fokus på opplæring i jordbruk. Drivhusene som ble bygget krever opplærte arbeidere for å kunne utnyttes maksimalt.

Et potet-prosjekt er startet, da poteter er svært næringsrike – fire ganger mer enn ris! Nord-koreanerne ønsker å bruke denne planten mer. Dørene har åpnet for EOM. Nå begynner arbeidet! Hjelp til selvhjelp vil redde liv i Nord-Korea. Vil du være med?