Stor aktivitet

I dag var der rundt førti som ble bespist i kirken, inkludert et team fra Florida som kom for å hjelpe. Det teamet drar videre nordover til det hardt rammede Sendaiområdet etter to dager her. De var så begeistret over å få være her og det gjorde mektig inntrykk rundt på tilfluktstedene at folk ville komme helt fra Amerika for å oppmuntre og hjelpe dem. Flere team, var rundt omkring på tilfluktsstedene med forsyninger og ikke minst “mental care”:

En herlig dame fra Hawaii, ga undervisning i huladans. Det er livsviktig å få folk i bevegelse. De eldre som er evakuert ligger gjerne i noen ulltepper hele dagen. Det kan være livsfarlig i lengden. Vår egen Hiruta er lærer i kinesisk kampsport-gymnastikk, og det var også veldig populært. En herlig Gospelsanger Daisuke avluttet gjerne med sin gode sang og fikk inn evangeliet. Skoleelever vil gjerne snakke engelsk med utlendingene. Andre snakker og lytter til folk på japansk.

Gud viser sin omsorg og sitt hjerte gjennom sine barn på alle slags måter. Herren arbeider og rører ved hjertene. Noen av oss har vært “ved teltene” og i intens forbønn, eller ved telefonene eller grytene. Hvordan alle får plass til å sove her vet jeg nesten ikke lenger, men disse som kommer har gjerne med seg sovepose og er så takknemlig bare de får tak over hodet.

Gjennom disse trengslene opplever vi at Gud river ned veggene mellom kirkesamfunn og den tykke veggen som ofte har vært mellom de kristne og samfunnet. Det spøker for denne kyststripens fiske og jordbruk, og noen politikere snakker visst om å gi opp Iwaki, men vi ber at byen skal bli et sentrum for Herrens velgjerninger.

Deres Anniken

Foto: Illustrasjonsfoto