Siste nytt

I dag åpnet flere banker her, og postkontor, og butikker, og søppelen ble hentet endelig. Noen begynner å komme tilbake til byen av alle de som reiste vekk. Enda har vi ikke vann i huset her, men i kirken er det vann. I går fikk vi henvendelse fra vannverket her om vi kunne komme med vann til deres biler. I kirken er det også mange mennesker som vil gjøre en innsats. 

Det skrytes mye av japanerne generelt i mediene og det fortjener de, men ingenting er som de kristne som kommer. De har vist mot og handlekraft og kjærlighet, mens samfunnet her har vært tafatt, og frykt og flukt har tatt overhånd. Folk i vår menighet som jeg trodde var svake har stått på og flere som var ikke aktive før har kommet tilbake og hjulpet mens byen ellers har stått mest stille. Det har selvfølgelig også vært deilig å ha noe å gjøre i slike tider da TV nyhetene stadig er skremmende. Greenpeace mener at myndighetene bør evakuere folk i en større omkrets av atomkraftverket i Fukushima. Vi bor 4 mil fra dette. Vi reiser til Norge i en tre ukers periode fra 12. april.

Av Anniken Mori