Nyttfrajapan3

Nytt fra Japan

Situasjonen er stadig tøff. Men i går sa media at de endelig har fått til et avkjølingssystem hvor de bruker radioaktivt vann til å sirkulere, istedet for å måtte pøse inn og fogifte stadig mere vann.

nyttfrajapan3

En av mine engelskelever eier en jernfabrikk som lager vogner med ca 15cm tykke vegger som radioaktiviteten ikke kan trenge igjennom. De ansatte ved reaktorene kan nå dra inn i de verste områdene i disse vognene og utnytte de inntil15 min de kan arbeide i ett hvor det er 2-300 milli sievert. Den sterke strålingen der har gjort repareringen av avkjølingssystemene til en møysommelig prossess. Men langsomt går det framover. Alle reaktorene her skal legges ned etter at de er ikledd et grundig hylster med sement. Disse er under forberedelse, men først er det avkjøling som står i fokus.

 

Global Mission-arbeidet

Her er det fortsatt et yrende liv. Vi har nå to lastebiler og to vanlige biler som er i stadig aktivitet i tilegg til mange privatbiler. En lastebil er på leiekontrakt, de andre er brukte biler som vi har fått. FEST FOR skarer ved stranden!

Uiso landsby er en av de verst rammede her i Iwaki. Det er vel ingen av de 500 der som ikke har mistet noen kjære i tillegg til sine hjem. “Vi har ingenting å glede oss over mer”! utbrøt en av lederne der til Akira for to uker siden. “Kan vi få lov å lage et festmåltid for dere for å oppmuntre dere litt”, våget Akira å spørre. “Ja, hvis alle blir invitert”, kom det bombastisk. Akira trodde det dreide seg om 250…. Da han forstod hva han hadde lovet, kontaktet han en stor misjonsforbunds-menighetet 2 timer syd. De driver barnehave og er vant til tilstelninger. Pastoren der er Akiras gode venn.

Jeg må innrømme at jeg var så redd for hvordan dette skulle gå at jeg ikke våget å møte opp. Men jeg ba til Gud at det ikke skulle bli hverken sol eller regnvær.

Vel, sist lørdag gikk superpartyet av stabelen. Paul Mondo kom glederålende tilbake. Han hadde stått ved en av de 6 svære grilleplatene som vår “Global Mission” hadde og stekt kilo etter kilo kjøtt, mens folk hadde stått tålmodige i kø… ca 700 var der!!!!…. og alle var blitt rikelig forsynt. Og våre medarbeider- gjester laget til stekte nudler.Grønnsaker og vannmelon var det også nok av og gaver av andre godsaker …Deilig overskyet vær helt til alle var bespist. Så begynte solen å steke. Takknemligheten blant landsbyfolket var tydelig, og alle våre flotte frivillige arbeidere var bare full av glede over Guds mirakuløse velsignelse over det hele. Gud tilgi meg min vantro!

UIO-TEAM på 40!

Da alle i Global Mission Chapel kom trette hjem den selsamme 2.juli, viste det seg at et danse team skulle overnatte og bespises hos oss, uten at vi hadde fått beskjed… Litt misskommunikasjon (“lost in translation” som en film heter)…. men det gikk det også. Aldri har vi vært flere på gudstjesten enn i går. UIO teamet fra Hawaii har også fire norske med, og en av dem er en venn av Paul Mondo fra Skjærgårdsgospel viste det seg!

I går ettermiddag hadde gjengen en forrykende forestilling i kirken som spant seg rundt fortellingen om den fortapte sønn. I dag gjentok de den på en videregående skole, og de fikk kjempekontakt med elevene som ble invitert ned til vårt Gospel Senter for å være sammen med teamet og få undervisning i dansetrinn. Disse unge har virkelig hjerte for å gi mennesker Guds kjærlighet og evangeliet. I morgen er det et skolebesøk til. Takket være dansen kan de nå inn til skolene som ellers er stengt for religiøs påvirkning. I morgen ettermiddag avsluttes dette fargerike besøket med oppvisning foran stasjonen.

MORI-familien

Takk til alle dere som ber for oss. Det er fantastisk å ha alle tre barna her og se hvor de trives med å delta i strev og arbeid for de mange lidende her. Samtidig hviler de ut hjemme når de trenger det. Det er er utrolig godt å få være sammen daglig!