Siste nytt fra Global Mission Centre

Her på senteret er det stadig yrende liv og sprudlende aktivitet. Vi takker Gud for hvordan vi merker vi er gjenstand for forbønn og at stadig støtte strømmer inn. Hjertelig takk!

Frivillige

I snitt er det vel 40-50 mennesker som jevnlig overnatter på senteret i tillegg til de nå 6 betalte arbeiderne våre. Stadig mange fra Korea. I går kom et ballettdanseteam fra California som ikke var skvetne for å ta i skitten gjørme, eller tjene på kjøkkenet. En kvinnelig japansk pastor kom kjørende fra syd-vest-Japan 38 timer med to unge gutter for smilende å være til hjelp her. En norsk misjonær-lærer, Tove (PYM), reiste flere timer forleden for å gjøre rent lokalene våre noen dager mens tre mannlige nærmest proffe kokker ”tryllet” på kjøkkenet til alles glede.

Kjøretøyer

Siden juni har vi fått tre brukte biler, to av dem lastebiler, og de er i bruk hele tiden. Team sendes stadig ut for å rydde opp i skittent skrot langs havet her. Flere uker har det også vært daglige team til hotellet i Isohara som fikk tsunamien rett inn i hele 1. etasjen, Toshimaya, hvor vår søster Watanabe og hennes mann håper å få startet opp med sine 70 ansatte fra oktober. (De må låne 17.5 mill kr. for å dekke skadene).  Med jevne mellomrom drar det også team opp til Iwate hvor tsunamien herjet enda verre.

Matservering

For noen uker siden var det lunsj-servering ved stranden Usuiso for landsbybefolkningen der hvor omtrent alle hadde mistet en kjær eller fått ødelagt sitt hjem. De trengte å få komme sammen og bli oppmuntret, og det ble en kjempefest hvor 700 ble rikelig bespist og til og med fikk underholdning ved et musikk-team fra Hawaii. Nå vil de gjerne ha nytt grill-party, og 11.aug. blir det i all fall en svær lunsj-samling i Onahama, den største kystbyen i Iwaki.

Gratis kafe på senteret

Siden begynnelsen av juni åpnet vi fri-market igjen, hverdager 10.-18., nå bare i en liten avdeling av bygget siden vi bruker det meste av 1. etasje til møter. Mens folk venter på at en finner de ønskede varer bak et forheng i møtelokalet, får de sitte ned på sofaer vi har i en krok i lokalet og få litt snack og drikke og samtale. Sowon, en koreansk herlig dame er her på langt opphold for andre gang og gjør en nydelig tjeneste her. Noen er blitt ledet til Kristus også, og flere av dem, gjerne kontakter fra tilfluktsstedene, har kommet på gudstjenesten. Det er vel et par tusen som har kommet til dette frimarkedet og kafeen.

Hr Iijima

Han er 57 og enslig. Kom fra Tokyo for å hjelpe ved det offentlige lageret det militære opprettet her i mars. Men det fungerte ikke med å få varene ut til de trengende, så han kom skuffet til oss og lurte på om han kunne få sjekke hvordan vi drev. Siden har han bodd på senteret og gjør en kjempeinnsats. For et par uker siden stod han fram på et møte og fortalte at Gud hadde rørt ved ham…. vil bli døpt etter hvert!

Reaktorene

Det sies nå offentlig at det vil ta kanskje 30 år før de ødelagte reaktorene slutter å brenne… Men situasjonen er mer stabil og 3000 arbeider stadig iherdig for å beskytte oss. Vi tror at Gud holder sin hånd over situasjonen og blir stadig kastet på Ham som er vår hjelper og trøster i alle ting.

Vi tror også på løftene om velsignelse i ørkenen og at Han stadig vil lede oss til å tjene de minste og svakeste og være hans hender og føtter i nettopp denne tid.