Når kinesiske kristne får en bibel

For mange her i Norge kan det høres rart ut at mennesker på andre siden av kloden kan leve som kristne i årevis uten sin egen personlige kopi av Guds ord. I Kina er det virkeligheten for alt for mange.

Mange steder på den kinesiske landsbygda, hvor de fleste kristne i landet befinner seg, har aldri hatt en Bibel. Noen har fulgt Jesus i 40 år uten å ha en bibel. Organisajonen Bibles for China anslår at halvparten av Kinas over 100 millioner kristne mangler sin egen bibel. Hvilken begrensende effekt det har på den enkeltes forståelse og relasjon til Gud kan vi bare gjette oss til.

I en sjelden video har en misjonær fått fanget på film hva som skjer når en gruppe kinesiske kristne medlemmer av en husmenighet mottar bibler for første gang. Biblene er trolig smuglet frem til dem. Med glede og begeistring åpner de flere kofferter som er fullpakkede av bøker.

Kameraet fanger så hvordan flere av de kristne kysser Bibelen og ser på den i beundring. Kvinnen som sier noen tårevåte ord, kan oversettes, “Dette kom til oss gjennom blodet og svetten til våre brødre og søstre. Dette er Boken vi virkelig trenger i denne tiden. Vi trenger virkelig denne Boken.»

I Kina er det myndighetene som regulererer produksjonen og distribusjonen av bibler. Derfor har mange aldri lest Guds ord selv, siden det er akutt mangel på Skriften i landet. Evangelisk Orientmisjon ser det som en stor glede å få være med å føre bibler i hendene til disse menneskene. Med din hjelp sprer vi håp.