Skjermbilde 2015 06 25 Kl. 23.47.14

Nord-Korea-prosjektet i Dagen

Dagen dekker EOMs Nord-Korea-prosjekt. Norsk hjelp og oppsamling av regnvann kan være redningen for et folk i nød, skriver avisen.

Skjermbilde 2015-06-25 kl. 23.47.14

– Jeg har vært misjonær i Etiopia tidligere, og vet at denne metoden fungerer. Jeg så hvor lett vannet rant vekk på den harde jordoverflaten uten at jorden fikk trukket vannet skikkelig til seg. Da begynte jeg å grave hull ved plantene slik at vannet skulle samle seg, for at det som var plantet skulle vokse fortere. En grop tar ca 200 liter vann, forteller Fuglestad til Dagen.

Millioner av nord koreanere står i fare for å dø av sult eller lide av alvorlig underernæring, men vi kan hjelpe. Hjelpen kommer fram. Vi besøker Nord Korea flere ganger i sommer med drivhus, vannpumper, vannfilter og grønnsaksfrø. F.eks 1 kg kålrabifrø blir til mer enn 10 tonn med kålrabi. Vil du være med? Hjelpen kommer fram. Vi bidrar også med kompetanse som gjør det mulig å bevare regnvann i den tørreste sommeren på 30 år.

Les mer her:

http://www.dagen.no/Nyheter/nord-korea/Kjemper-mot-%E2%80%A8matmangelen-%E2%80%A8i-Nord-Korea-211676