India Malika Foreldreløs

Om å være foreldreløs

Mange venner av EOM var samlet 18. januar til Indiakveld i Kristiansand på Ynglingen.

india malika foreldreløs

Anne Marit Føreland fortalte fra turen en ledergruppe hadde til India i fjor, særlig med fokus på barnehjemmene. Her var Jesus en stor og tydelig del av hverdagen. Malika Hansson har vokst opp på gata i Calcutta, India. Hun kunne gi et unikt perspektiv på hvilken hverdag som møter barna som ikke får utdannelse og hjelp fra barnehjemmene EOM støtter. Foreldreløse barn ansees som verdiløse i det indiske samfunnet.

Malikas mor var 14 år da hun fødte henne, gift med en alkoholisert godt voksen mann. Dette ble en tøff start på livet. Moren giftet seg snart med en ny mann, uten at det ble særlig bedre. De var fattige, og Malika ble utsultet. Til slutt ble hun kastet på gata etter å ha forsynt seg med en banan en natt sulten ble for stor. Gjennom miljøet på gata lærte hun seg å overleve. Barna visste at hvis man hjalp til å vaske hus kunne man tjene en slant, nok til dagens mat. Etter noen år, ble hun lei og gikk til politiet for hjelp. De svarte med å putte henne i en fengselscelle mens de søkte etter moren hennes, uten hell. Det endte med at de sendte henne til voksenfengsel, og deretter på barnehjem. Etter to år her, ble hun adoptert til Sverige og en kjærlig familie.

– Å få tilgang til utdannelse er en nøkkel for foreldreløse, understreket Malika. Dette er en stor del av EOMs arbeid i India.