Suksess for sommerbibelskole i India

21. August 2018
Over seks hundre barn og ungdommer deltok på årets VBS (Vacation Bible School) i Krishnunipalem, rapporterer pastor Juhani Halonen fra India. Arrangementet ble svært vellykket, og han uttrykker stor takknemlighet for den økonomiske hjelpen som gjorde arrangementet mulig. Regnskapet viser et forbruk på 35.500 kroner, noe som utgjør 55 kroner for hvert barn.

Stort arrangement

Sommerbibelskolen startet i månedsskiftet april-mai, og varte i en uke. Hele 642 barn og unge deltok, og disse ble delt inn i 5 hovedgrupper etter alder. Hver av disse gruppene ble videre inndelt i 20 klasser som hadde hver sin lærer og assistent. Hele 50 lærere, hjelpeledere og frivillige arbeidere deltok, og arbeidet både dag og natt for at alt skulle fungere best mulig.

Tett program

Programmet startet halv seks om morgenen med samling og morgenbønn, og frokosten ble servert fra halv åtte. Deltakerne fikk et fullt program fra morgen til kveld med sang, minnevers, leker, oppgaver og konkurranser, samt undervisning og bønnesamlinger frem til middag klokken åtte. Etter dette var det leggetid.

Viktige temaer

Temaer som ble undervist var: Om å bruk talentene sine, velge den gode veien, være lærevillig, om tilgivelse, omvendelse, pålitelighet, bygge med visdom, om hvem som kan komme inn i Guds rike, om godt og dårlig såkorn, og om å være klar når Gud kaller. Det ble delt ut arbeidsbok, sangbok, navneskilt, penner, blyanter og fargestifter til alle. Alle fikk også godt matstell med næringsrik mat, både frokost, lunsj og middag.

Løpende evaluering

Hver ettermiddag var det fremvisning der de ulike gruppene viste de andre hva de hadde lært. Det var også konkurranser hver dag mellom de ulike gruppene. Lærerne hadde egne evalueringssamlinger for å forbedre opplegget fortløpende.

Stor avslutning

Den femte dagen var det fremvisning av et profesjonelt dukketeater som var leid inn. Dukketeateret satte fokus på viktige temaer. Nest siste dag ble det gjennomført et barneopptog gjennom landsbyens hovedgate der nesten 400 barn deltok. Opptoget stoppet i sentrum, og det ble sunget lovsanger til Jesus. Hendelsen ble lagt godt merke til i landsbyen, og det ble kommentert hvordan barna, utstyrt med fargerike caps, oppførte seg så bra. De var både samstemte, gledesstrålende og disiplinerte. Siste dag ble det arrangert en høytidelig avslutning og forestilling med inviterte foreldre og gjester fra lokalmiljøet. Foreldrene fikk se forestillingene som barna hadde øvd inn, og de fikk høre Guds ord og en orientering om arbeidet. Vinnerne fra de ulike konkurransene gjennom uka ble ropt opp, og premier ble utdelt. Arrangementet ble avsluttet med felles middag. Både deltakere og pårørende forlot VBS-leiren med stor takknemlighet og glede.

Suksess for sommerbibelskole i India
Powered by Cornerstone