Gode grønne nyheter

03. April 2020
– Tusen takk! Dette var mat i rette tid, skriver en begeistret Kishore Halonen på e-post fra India. Nå som hele India er i «lockdown» på grunn av koronaviruset, kommer resultatet av prosjektet «Plant et tree» som sendt fra himmelen.
Gode grønne nyheterKishore Halonen har med ferske grønnsaker til barnehjemmet i Krishnunipalem.

For å stanse, eller i hvert fall minske, spredningen av koronaviruset, må alle innbyggerne i India holde seg hjemme. 1, 3 milliarder mennesker får bare gå ut av hjemmet sitt for å kjøpe mat eller medisiner. Portforbudet ble innført ved midnatt den 25. mars, og skal vare i tre uker.

– På grunn av knappheten på mat har prisene på grønnsaker skutt i været. Det er tøffe tider, forteller Kishore Halonen.

Men for beboerne på eldrehjemmet, barnehjemmet i Krishnunipalem og spedalskkolonien vi støtter er situasjonen annerledes.

– Jeg er så glad for å fortelle dere at prosjektet «Plant et tre» gjør at vi stadig kan høste ferske, sunne og økologiske grønnsaker. Faktisk har dette prosjektet blitt til en velsignelse, ikke bare for oss, men også for mange folk i landsbyen. Vi deler nemlig ut gratis de grønnsakene vi ikke rekker å bruke opp selv, forteller Kishore.

Men det kunne vært matmangel.

– Jeg må si jeg er overrasket når jeg tenker på hvor konkret Gud virker i våre liv. Vi hadde nemlig planlagt å så frøene mye tidligere enn vi gjorde. Og hadde vi gjort som vi planla, ville grønnsakene vært spist opp på dette tidspunktet. Men av ulike årsaker ble såingen forsinket. Forsinkelsen gjør at vi nå vil ha modne grønnsaker hele perioden som portforbudet varer. For å si det rett ut tror jeg ikke dette var noen tilfeldighet. Jeg tror forsinkelsen var Guds vilje, slik at vi nå har mat, forteller Kishore Halonen.

– Jeg vil takke styret for EOM, herr Jørgen Lollike og hele teamet til Plant A Tree LTD av hele mitt hjerte! Tusen, tusen takk for det flotte prosjektet, og all maten det gir oss!

Gode grønne nyheterProsjektet er blitt til velsignelse for mange.

 

Powered by Cornerstone