Over 1000 poser med grønnsaker ble pakket og gjort klare for utkjøring.
Over 1000 poser med grønnsaker ble pakket og gjort klare for utkjøring.     

Indisk portforbud gir matmangel

08. April 2020
Mange i India lever fra hånd til munn. Uten jobb har de ikke penger til mat mens korona-portforbudet varer. – Vi ber til Gud mens vi planlegger og pakker grønnsaker, og håper vi har mat nok til alle som trenger det, sier Juhani Halonen i vår samarbeidsorganisasjon, Evangelistens Helping Hand.
Indisk portforbud gir matmangelFør grønnsakene ble lastet opp bøyde menighetens medlemmer hodene i bønn. De ber Gud velsigne maten, og håper det skal bli nok til alle som trenger det.

Hele India er stengt, og folk har fått beskjed om å holde seg hjemme. Portforbudet er et forsøk på å stanse spredningen av koronaviruset. Men den totale «lockdown» av landet har mange følger, særlig for de fattige.

– Det er en fortvilet situasjon. Mange fattige har ingen oppsparte midler i bakhånd. Uten jobb får de ikke kjøpt seg mat. Men takket være prosjektet «Plant et tre», så kan vi dele ut ferske grønnsaker akkurat nå, forteller Juhani Halonen i Evangelistens Helping Hand (EHH).

3. april pakket han og andre fra menigheten over 1000 poser med grønnsaker. Maten kjørte de rundt og delte ut til fattige i området.

– Vi ber til Gud mens vi planlegger for de neste dagene, og håper vi har nok mat til alle som trenger det. Myndighetene deler ut litt ris til folk, men det er ikke nok. Portforbudet kom som et sjokk, og ingen har hatt tid til å forberede seg, sier Juhani.

I India er de fleste dagarbeidere, det vil si at de får lønn når dagen er omme, og arbeidet utført. Nå som alt er stengt er det ingen jobber, og ingen får betalt. I tillegg har prisen på grønnsaker skutt i været.

Problemer for kirkens folk
Akkurat som i Norge er alle kirkene stengt, og folk har forbud mot å møtes i større forsamlinger. Det har skapt store problemer for pastorer og evangelister. De får sin lønn fra lokale menigheter, men uten kollekt blir det heller ingen inntekt.

– Vi har nesten 300 bibelkvinner og evangelister i vår organisasjon. De drifter 612 menigheter. De har ingen inntekt nå, og lite penger fra før, sier Juhani Halonen.

– Slik er det for oss også. Vi har 275 mennesker i vår organisasjon. De får ingen lønn fra kirkene de leder, og har bedt oss om tilskudd. Vi sender mat til dem, men de har det tøft uten lønn, sier Bob Luke Gandi i Bethel Assembly (BA), den andre organisasjonen i India vi samarbeider med. BA har også startet å dele ut mat til fattige i de områdene de virker.

– Mange butikker har gått tom for varer, og politiet juler opp folk som bryter portforbudet. Det er tøffe tider, og folk er redde, forteller Bob Luke Gandi.

– Men vi holder motet oppe. Dette er en fantastisk tid for å fortelle om Jesus og himmelen!

Indisk portforbud gir matmangel– Vær så god, sier den frivillige hjelperes fra EHH og overrekker en pose grønnsaker til en mamma med barn. Grønnsakene er et kjærkomment tilskudd i disse dager. Indisk portforbud gir matmangelVi samarbeider med to organisasjoner i India, EHH og BA. Dette bildet er fra BA sin utdeling av mat.
Powered by Cornerstone