– I dag hadde jeg engelsk-undrvisning med to jenter i 3.klasse i stuen vår....alle tre med masker, forteller Anniken.
– I dag hadde jeg engelsk-undrvisning med to jenter i 3.klasse i stuen vår....alle tre med masker, forteller Anniken.     

Unntakstilstand i hele Japan på grunn av korona

17. April 2020
– Siden koronatilfellene i Japan doblet seg på en uke, til nå over 9000 tilfeller, erklærte statsminister Abe en utvidelse av unntakstilstanden fra ti fylker til alle 48, og ba om enda strengere forhold i de ti verste fylkene: fra 70 % til 80 % kutt av utadrettet aktivitet til 6.mai, forteller vår misjonær i Japan, Anniken Mori.

Denne uken erklærte Regjeringen i Japan unntakstilstand i hele landet på grunn av koronaviruset. Vi har fått denne hilsenen i en epost fra Anniken:

«Vår guvernør i Fukushima oppfordrer til samme strenghet som Tokyo. Iwakis ordfører har erklært stenging av skoler og barnehager igjen fra mandag. Alle konserter og sports-arrangementer er fortsatt avlyst, klesbutikker stenges nå. Men matvarebutikker og andre butikker som regnes som livsnødvendige er åpne som i andre land. Frisørsalonger og restauranter får være åpne til kl 20.00, og infrastruktren med fly, tog og busser går som vanlig.

Dette er jo da ikke så strengt som i Norge. Ingenting blir sagt om religiøse møter, men man oppfordres til god ventilering og avstand to meter i hver retning til andre mennesker, minst mulig snakking i tilfelle samvær, og altså kutte fellesskap med andre til 80%, og ikke foreta ærend uten det som er nødvendig og haster. Men man oppfordres til å gå tur ute for helsens skyld.

Vi i styret i Taira-menigheten er enige i at vi fortsetter møtene. Vi har heldigvis romslig lokale! Vi opplever hvor viktig det er for folk at kirkedørene er åpne og at det er noen der! For to dager siden kom en av våre medlemmer og formelig skalv av frykt, hennes sønn arbeider i den bydelen (Yumoto) som særlig er rammet. En stor bedrift der (den er stengt nå) fikk et korona tilfelle, og den ene smittet fem...  Men hun fikk forbønn av Akira og Hanna og fikk roen og gleden tilbake. Hun har ikke noe eget rom der hun bor i stuen til sønnens familie. Hennes glede er å komme til kirken og hjelpe til i bokhandelen. Fortsatt ikke noe registrert koronatilfelle i vår Taira-bydel. I dag kom pastoren i Yumoto-menigheten EOM startet, og ville ha samtale med Akira og råd i situasjonen.

Når jeg går i butikker og på tur der det er folk, bruker jeg maske. Det er liksom det høflige og korrekte å gjøre. Barna i nabolaget går hele skoleveien på 45 minutter med maske, og hele skoledagen, og hilser så vennlig når jeg også har maske.»

 

Powered by Cornerstone