I går kom troende fra BA sammen og kokte middag til 300 personer som de delte ut.
I går kom troende fra BA sammen og kokte middag til 300 personer som de delte ut.     

Portforbudet i India er forlenget til 3. mai

17. April 2020
– Akkurat nå har vi det helt forferdelig. Mange sulter. Vi har fått dispensasjon av myndighetene til å bryte portforbudet for å dele ut gratis mat, forteller lederen i Bethel Assembly, Bob Luke Gandi.

Siden natt til 25. mars har hele India vært stengt for å hindre spredningen av koronaviruset. Portforbudet skulle vare i tre uker, men er nå blitt forlenget til 3. mai. De fleste bedrifter er stengt, og folk er påbudt å holde seg hjemme.

Noen få tjenester i landet er fortsatt i drift. Disse inkluderer vann, strøm, helsetjenester, brannvesen, dagligvarebutikker og kommunale tjenester. Ellers er alle butikker stengt. Alle restauranter er stengt. Alle fabrikker, verksteder, kontorer, markeder og steder for tilbedelse er stengt. Byggeaktiviteter er også stoppet. Busser, tog og t-baner står stille. Flyene står på bakken. (Kilde CNN/14. april 2020

Lederen i Bethel Assembly, en av organisasjonene vi samarbeider med i India, har oppmuntret alle troende til å donere hva de kan for å hjelpe de som sulter. Det har gjort at mange medlemmer har kommet med ris, grønnsaker og matvarer som BA har kunnet dele ut.

– Det er en fortvilet situasjon. Ingen fikk tid til å forberede seg før «lockdown» plutselig var et faktum, sier Juhani Halonen i Evangelistens Helping Hand, den andre organisasjonen vi samarbeider med. De har også hatt dugnader i menigheten, og deler ut gratis mat til de som trenger det.

India har minst 10.363 rapporterte tilfeller av koronasmittede, inkludert 339 dødsfall, ifølge helsedepartementet. Spanskesyken for 100 år siden drepte nesten 17 millioner indere. Nå er myndighetene redde for at koronaviruset skal ta like mange liv. Og det er de fattige som er mest utsatt. (Kilde CNN/16. april 2020)

Vil du hjelpe menighetene vi samarbeider med med å dele ut mat? Send ditt bidrag til 3000.15.76719 eller Vipps 70393 og merk gaven med «Støtte til mat». 

Portforbudet i India er forlenget til 3. mai– Tusen takk! sier Bob Aaron. Menigheten hans i BA fikk 10 kurver med hvite reddiker fra denne troende bondekona. Hun er medlem i kirken, og fulgte pastor Bob Lukes oppfordring om å gi mat til de fattige.

 

Powered by Cornerstone