– Når vi deler ut mat gjør vi ikke forskjell på folk. Kristen, muslim eller hindu – alle får! sier pastor Juhani Halonen.
– Når vi deler ut mat gjør vi ikke forskjell på folk. Kristen, muslim eller hindu – alle får! sier pastor Juhani Halonen.     

Har delt ut mat til 7850 familier!

24. April 2020
Evangelistens Helping Hand, en av to organisasjoner vi samarbeider med i India, har hatt travle dager. Til sammen har de pakket og delt ut mat til 7850 familier!

Nestekjærlighet i praksis! Da India plutselig stengte ned hele landet, natt til 25. mars, rammet det de aller svakeste mest. – Folk har ikke mat... Det er så stor nød! Jesus har bedt oss hjelpe de fattige. Derfor har vi pakket og kjørt ut grønnsaker og dagligvarer til fattige familier i landsbyen vår. Da det var gjort, startet vi å pakke mat og kjøre ut til nabolandsbyen, forteller pastor Juhani Halonen. 

Til å begynne med pakket de grønnsaker som var til overs fra «Plant et tre»-prosjektet. Da de var brukt opp kjøpte de inn grønnsaker i store kvanta. Folk fra menigheten til pastor Juhani Halonen pakket 1000 bæreposer med grønnsaker, som de gikk rundt og leverte til fattige familier i landsbyen. Deretter kjøpte de inn og pakket 1200 poser med matvarer – matolje, rødt chilikrydder, salt og curryingredienser – som de også delte ut. I tillegg har de sendt penger til et stammefolk i Vizayanagaram. Der har pastor Mr. Y. Prasad kjøpt inn mat og organisert utdelingen til 650 familier. 

Men det var bare begynnelsen. I nabolandsbyen Gokavaram bor det enda flere fattige som også trengte hjelp.

– Broren min, Prasanth, foreslo at vi burde pakke og kjøre ut grønnsaker til dem også, forteller Juhani.

Prasanth Halonen forteller: – Vi har aldri opplevd noe lignende før, som i disse siste dagene. Alt har stoppet opp! Butikker er stengt. Shoppingsentre er stengt. Offentlig transport har stanset. Alle flyplasser er stengt. Motorveiene er stengt. Myndighetene har bedt alle om å holde seg hjemme for å forsøke å få kontroll på pandemien.

Mange klarer seg bra. Selv om butikkene er stengt, så har de mat. Men så er det tusener av mennesker som lever fra hånd til munn og kjemper for å brødfø seg selv og familien sin. De har det hardt nå. Myndighetene har gitt fem kilo ris i nødhjelp til de som lever under fattigdomsgrensen. Men bare ris er ikke nok til å fø en familie på. 

Da folk i nabolandsbyen, Gokavaram, hørte om dugnaden vår, var det mange som kontaktet oss og spurte om vi kunne komme og dele ut mat til dem også. Men der bor det mange flere. Vi har cirka 1000 fattige familier i landsbyen vår, men i Gokavaram bor det 5000 fattige familier! Hvordan skulle vi klare det? Det var over grensen for hva som var mulig. Men i stedet for å si nei la vi det frem i bønn for Gud. Han viste oss en vei, forteller Prasanth.

50 frivillige meldte seg til dugnad, folk fra kirken og folk fra vennegjengen.

– Flere av dem var ikke-kristne. De kom fordi de ville hjelpe til, forteller Prasanth Halonen.

Sammen pakket de 5000 bæreposer med grønnsaker som de kjørte ut og gikk rundt og delte ut i slummen i Gokavaram. Hver pose inneholdt nok grønnsaker til en familie i en uke.

– Det var en kjempejobb! Men Gud ga oss styrken vi trengte, det er helt sikkert! All pris og ære til Ham.

Har delt ut mat til 7850 familier!Prasanths sønn Ricky var med og delte ut mat på den store dugnaden. Har delt ut mat til 7850 familier!Til vanlig er Juhani Halonen pastor og daglig leder for organisasjonen Evangelistens Helping Hand. Med støtte fra EOM driver de et lite sykehus, et senter for spedalske, et eldrehjem, syv sentre som underviser i søm og to barnehjem. De syv sy-sentrene har 175 elever til sammen, fattige kvinner og enker som lærer seg et nytt levebrød.  Har delt ut mat til 7850 familier!– I stedet for å si nei la vi det frem i bønn for Gud. Han viste oss en vei, forteller Prasanth. Har delt ut mat til 7850 familier!Grønnsaker ble kjøpt inn i store kvanta. Pakking og utkjøring ble gjort på dugnad av menighetsmedlemmer. Ikke-kristne venner ble også med for gjøre en innsats.
Powered by Cornerstone