Denne uka har vi fått en fersk rapport fra en av arbeiderne ved Evergreen, virksomheten vi samarbeider med i Kina. 40 millioner mennesker bor i Shanxi der Evergreen holder til, og så langt er de blitt spart for de verste utbruddene av Covid-19.
Denne uka har vi fått en fersk rapport fra en av arbeiderne ved Evergreen, virksomheten vi samarbeider med i Kina. 40 millioner mennesker bor i Shanxi der Evergreen holder til, og så langt er de blitt spart for de verste utbruddene av Covid-19.     

Skolene er fortsatt stengt i Kina

08. Mai 2020
Denne uken har vi fått en fersk rapport på e-post fra en av de kristne vi samarbeider med i Kina. – I 14 uker uker har vi hatt begrensninger på grunn av koronapandemien. Fortsatt er alle offentlige samlinger avlyst, og skolene holder stengt, skriver NN.

I Kina støtter vi virksomheten til Shanxi Evergreen Service, et arbeid startet av Kinamisjonæren Peter Torjesen. Denne artikkelen bygger på en epost vi har fått fra en av arbeiderne ved Evergreen. 

«En av våre største frustrasjoner for tiden er at nesten alt arbeid står på vent. Vi kan ikke ha samlinger i større grupper for fellesskap eller planlegging, barna våre får ikke gå på skole, vi får ikke ha gudstjeneste, og vi får ikke besøke barnehjemmet. Hovedkontoret vårt åpnet igjen etter en «lockdown» for flere uker siden, men vi kan ikke ha noen møter med mer enn ti mennesker til stede. 

Det bor cirka 40 millioner mennesker i Shanxi. Vi har heldigvis blitt forskånet for det verste av Covid-19-utbruddet. Men mye har forandret seg på disse månedene; skilsmissestatistikken øker, barn har problemer med å sovne om kvelden og antall saker med mishandling i hjemmet øker. Vi vil så gjerne hjelpe folk, og forsøker å finne nye muligheter å tjene samfunnet på. Vi vet bare ikke helt hva det skal være ennå. 

Strengere for utlendinger    
Når vi skal ut av døra hjemme må vi alltid gå med munnbind. Kjøpesentrene har åpnet igjen, vi kan spise på restauranter og parkene er fulle av mennesker som har sosialt samvær. Men de som skal på restaurant må registrere seg, det må man også gjøre før man går inn i noen butikker og parker. Og kroppstemperaturen vår – den blir målt flere ganger daglig når vi skal inn et sted. Alle stikker automatisk frem håndleddet sitt i døråpningen for at temperaturen skal bli målt.

Den siste tiden er det blitt mer restriktivt for utlendinger. 28. mars stengte myndighetene grensen for alle utlendinger inn til Kina for å hindre smitte. De fleste innbyggerne tolker dette som en advarsel mot utlendinger, som at det er utlendinger som bringer smitte inn til landet. Det betyr at noen mennesker og steder ikke ønsker oss utlendinger velkommen, og det er en klar anti-fremmed følelse i luften. 

Vær så snill å be for oss! Be om at vi må finne nye måter å tjene samfunnet vårt på. Og be om at vi skal få visdom og kunnskap om hvordan vi best kan hjelpe våre venner og naboer i denne utfordrende tiden.»
 

Vil du lese mer om Evegreen? Se Shanxi Evergreen Service

Powered by Cornerstone