Det var en alvorlig stemning da 200 bibelkvinner og evangelister kom til EHHs hovedkvarter for å få utdelt gratis ris og matvarer. Det har vært noen tøffe måneder, og nå blir alt stengt igjen.
Det var en alvorlig stemning da 200 bibelkvinner og evangelister kom til EHHs hovedkvarter for å få utdelt gratis ris og matvarer. Det har vært noen tøffe måneder, og nå blir alt stengt igjen.     

Ny «lockdown» i Andhra Pradesh

25. Juni 2020
Denne uken innføres det en ny «lockdown» i et av distriktene hvor vi har våre misjonsprosjekter i India. Alle butikker og virksomheter stenges fra torsdag 25. juni. Det vil bare være lov for folk å gå ut og gjøre ærend fra seks om morgenen til 11 på formiddagen.

Kun matbutikker vil holde åpent i dette tidsrommet. Alle markeder vil holde stengt så lenge «lockdown» varer. – Igjen vil det bli en svært utfordrende tid for vårt folk, sier Prasant Kumar Halonen fra Evangelistens Helping Hand. 

Så og si alle fikk sjokk da myndighetene plutselig bestemte at hele India skulle stenge natt til 25. mars. (Lockdown betyr å stenge ned.) Hele befolkningen fikk beskjed om å holde seg innendørs for å forsøke å stanse spredningen av koronaviruset. Buss, tog, taxier og fly sto parkert. De store innfartsveiene var tomme for biler. Offentlige kontorer ble stengt, like så kjøpesentre og restauranter. Bare matbutikker og apotek fikk holde åpent. 

Den totale nedstengningen har ført til problemer for millioner av fattige. I India er det vanlig å være dagarbeider, det vil si at man får lønn hver kveld for det man har jobbet i løpet av dagen. Da alt plutselig ble stengt førte det til massearbeidsløshet. De som var fattige ble enda fattigere. Uten inntekt - hva skulle de kjøpe mat for? 

I tillegg har prisene på matvarer steget kraftig. Når alt er stengt - hvem skal så og hvem skal høste? Det forsøker myndighetene i India å finne en løsning på nå. De har delt landet inn i soner, og forsøker å åpne og lukke samfunnet etter hvor stor smitte hvert område har. Og nå er det altså Andhra Pradesh som opplever å bli stengt igjen. 

Evangelisk Orientmisjon samarbeider med to kristne organisasjoner i India, Evangelistens Helping Hand i Andhra Pradesh og Bethel Assembly i Telangana. Nå som nøden brer om seg får de stadige henvendelser fra folk om de vær så snill kan hjelpe dem med mat. Med finansiering fra Evangelisk Orientmisjon i Norge har de så langt delt ut over 140 tonn med grønnsaker, og gitt mat til mer enn 32.000 familier. 

Dette arbeidet fortsetter. Frem til nå har vi klart å hjelpe folk i landsbyen Krishnunipalem hvor vi driver barnehjem, eldrehjem og spedalskkoloni – i tillegg til flere landsbyer rundt, mer enn 32.000 familier til sammen. Vi har også levert ut mat til flere hundre evangelister og bibelkvinner som er uten lønn nå som kirkene er stengt. 

– Vil du også være med å hjelpe? Konto: 3000.15.76719 eller Vipps: 70393

Ny «lockdown» i Andhra PradeshAlt sto klart da 200 bibelkvinner og evangelister kom til EHHs hovedkvarter for å få mat. Hver person fikk med seg en bag med 10 kilo ris og en pose matvarer. Ny «lockdown» i Andhra PradeshFør møtet tok til måtte alle de fremmøtte registrere seg. Ny «lockdown» i Andhra PradeshEvangelistene og bibelkvinnene takket Gud for maten som ble delt ut, og ba samtidig om hjelp for landet og alt de har i vente.
Powered by Cornerstone