Rinku Sarkar som nå har fått symaskin.
Rinku Sarkar som nå har fått symaskin.     

Rinku har fått jobb

26. Mai 2021
Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på at sy-prosjektet vårt har blitt til stor velsignelse.

Skrevet av Allan Neset.

Vi har i lengre tid formidlet symaskiner til Evangelistens Helping Hand og Bethel Assembly. Nå har vi også bidratt med maskiner til Christian Disciples Fellowship (CDF) i Kolkata. Her er en kort historie om Rinku Sarkar, en av de unge kvinnene som har blitt hjulpet gjennom dette arbeidet. Rinku Sarkar er 27 år og handikappet. Hennes foreldre har lenge vært trofaste medlemmer av kirken her. Opprinnelig er familien fra Bangladesh. Rinkus besteforeldre flyktet fra Bangladesh i 1980 kun med de eiendelene de klarte å bære med seg, og kom til landsbyen Kadihati.Her hadde CDF vært etablert siden 1978 og kom raskt i kontakt med familien.


De var helt ukjente med deres nye land India og svært forvirret etter lang tid med terror og uroligheter i hjemlandet. Folkene fra CDF hjalp dem med å finne et lite stykke land nær kirken der de kunne bygge et lite, enkelt hus. De kom fast til kirken helt frem til de døde for få år siden, og de ble gravlagt på kirkens grunn.
Rinkus far tar strøjobber der han kan få noe og hele familien lever svært fattigslig. I denne situasjonen var fremtidsutsiktene heller dårlige for Rinku med sitt handikap og familiens fattigdom.

Gjennom prosjektet med symaskiner til fattige kvinner har Rinku fått muligheten til et helt nytt liv. Hun kan nå skape seg sitt eget arbeid og faktisk tjene til livets opphold. Det å ha en jobb og en inntekt gir henne selvsagt også en helt ny opplevelse av livsmestring og livsglede.
CDF uttrykker stor takknemlighet over at de med vår støtte kan hjelpe unge kvinner som Rinku.
Og vi er selvsagt glade for at vi kan være med i en slik tjeneste.

Rinku har fått jobbHer bor Rinku sammen med sine foreldre.
Powered by Cornerstone