Anniken og Akira sammen med ungdommer på OMs stevne i Japan.
Anniken og Akira sammen med ungdommer på OMs stevne i Japan.     

Glede og sorg i Japan

30. Juni 2021
Anniken og Akira er fremdeles svært aktive i arbeidet knyttet til Global Mission Center i Taira. I tillegg er de etterspurte også i andre sammenhenger.

Tekst: Allan Neset

Forleden var de begge invitert til et stevne i regi av Operasjon Mobilisering (OM) i Japan. OM har et rikt arbeid i flere deler av verden, og Akira var tidligere involvert i arbeidet på evangeliseringsskipet Logos i 4 år. Til stevnet i Japan var Akira invitert som hovedtaler, og han fikk tale til mange ivrige ungdommer som virkelig brenner for å utbre evangeliet.

Anniken fikk tale i en sammenheng som var spesielt ment å være til hjelp og oppmuntring for unge kvinner i misjonærekteskap. Vi synes det er flott at våre mangeårige misjonærer kan bli brukt til å fremme Guds rike, også i andre sammenhenger.  Virksomheten i menigheten i Taira preges av både gledelige og mer triste hendelser. De har nettopp sett at 2 har blitt døpt, blant annet Hannas venninne Kyoka som vi skrev om i forrige blad, og som Anniken fikk gleden av å døpe.  Men de har også nylig hatt begravelse. Babaji, opprinnelig fra India og som vi for ikke lenge siden skrev om dåpen til, døde av hjerteslag kun 5 uker etter at hans kone døde av det samme. Tross sorgen ble begravelsen et vitnesbyrd om Guds nåde.

Akiras mor, som har vært en virkelig trofast støtte i menigheten i lang, lang tid er nå svært syk: Anniken ber også om forbønn for pastorparet i «vår» menighet i Isohara. Pastor Iki har vært på sykehus i over en måned, og kona Miyoko har også spredning av kreft og går på cellegift. Anniken hjelper til i menigheten og har vært og talt i flere gudstjenester der i det siste.

Vi fikk nettopp melding om at Akiras mor døde nylig etter en tid på sykehuset. Med henne har menigheten i Taira mistet en sterk omsorgsperson og forbeder. Også vi norske som har besøkt Taira lærte å sette stor pris på Toshiko, og vi sender varme tanker til hele familien Mori.

Glede og sorg i JapanAkiras avdøde mor sammen med Anniken og Akiras eldste sønn, Paul Mondo.
Powered by Cornerstone