Ved-dugnad i Nittedal

23. Mars 2022
I Nittedal bor det flere som er støttespillere for EOM’s prosjekter. Noen dedikerer sin støtte spesifikt til vårt arbeid i Nord-Korea. En maskinentreprenør ville donere oss hele femti kubikkmeter med virke som egnet seg for ved.

Tekst: Rolf Martin Næss

På en lørdag i oktober samlet vi fire voksne og fire ungdommer for en ved-dugnad. Vi organiserte oss effektivt med maskiner og arbeidsoppgaver. En person løftet ved hjelp av en minigraver med grabb tømmerstokkene opp fra bakken, slik at en annen kunne kappe de i biter med motorsag rett foran traktorens hydrauliske vedkløyver. Der ble kubbene løftet opp og lagt i kløveren hvor de videre nærmest gikk på samlebånd videre opp i ulike tilhengere.

Noe ved ble solgt der og da og ble umiddelbart transportert til kjøpere. Resten ble fylt i 1500 liters vedsekker på pall. Alle pallene har blitt solgt og dette har bidratt til over 30.000 kroner for vårt arbeid. Vi retter en stor takk til entreprenøren for denne donasjonen, dette utgjør en formidabel forskjell for mange mennesker som mangler rent vann og sunn mat.

Powered by Cornerstone