Ketil Fagervik og Tore Hynnekleiv sammen med pastorparet i Yoshima.
Ketil Fagervik og Tore Hynnekleiv sammen med pastorparet i Yoshima.     

Inspirerende tur til Japan

21. September 2023
Japan var i mange år hovedfeltet til Evangelisk Orientmisjon. Ja, ikke bare hovedfelt. Etter utkastelse av misjonærarbeid i Kina på 50-tallet, ble Japan organisasjonens eneste misjonsland i over 3 ti-år.
Inspirerende tur til JapanEn flott gjeng på tur.

I mai arrangerte vi en gruppereise til vårt arbeid i Fukushima i Japan. Her har Anniken og Akira Mori, til tross for pensjonsalder, fremdeles en mangfoldig tjeneste. Turen startet med et besøk i en voksende menighet i Tokyo. Anniken og Akiras sønn, Paul Mondo, er deltidspastor i en menighet som stort sett består av studenter og yngre mennesker. Det var sterkt å oppleve gleden og frimodigheten som preget menigheten, og hvor ivrige de var i å dele sin tro.

Vi hadde også satt av to dager for å besøke menigheten i Miyako, som ligger langt nord på Stillehavskysten, og som ble startet av våre tidligere misjonærer. Helt siden 1989 har pastor Iwatsuka ledet denne menigheten, og han kunne fortelle om mange utfordringer, men også oppturer gjennom alle disse årene. Han er en trofast tjener som virkelig kjenner på at han har sin plass i denne lille byen, som ligger mange timers kjøring unna resten av arbeidet vi har drevet.

Inspirerende tur til JapanPaul Mondo Mori taler til menigheten i Tokyo.. Inspirerende tur til JapanPaul Mondo Mori og Tore Hynnekleiv.

Mesteparten av tiden ble tilbrakt i og rundt Taira og Iwaki, som i alle år har vært et slags senter for vårt arbeid i Japan. Her driver Anniken og Akira Global Mission Center, som i tillegg til ordinær menighetsdrift har en utstrakt humanitær profil, og er til stor hjelp for mange trengende mennesker. Stedet har også en egen kafé som drives av datteren Hanna, og som er manges første møte med en kristen virksomhet. Mens vi var der fikk vi oppleve ungdomskveld med «åpen mic» hvor de som ønsker det kan synge, spille eller bidra på andre måter. Vi fikk også med oss en flott gudstjeneste med dåp.

Inspirerende tur til JapanAkira Mori døper nytt medlem i menigheten i Taira.

Menigheten i Taira samler over 50 mennesker til gudstjeneste, og det er stort i japansk målestokk. De store vekkelsene lar vente på seg i Japan, men mye av det vi fikk oppleve disse maidagene gir berettiget håp om at noe er «på gang». En annen god opplevelse var å besøke en av de eldste menighetene som vi startet, nemlig i Yoshima. Ketil Fagervik som er pastor i Misjonskirken, Den Evangeliske Forsamling, var med på turen, og det var flott for ham å kunne se et arbeid som så mange fra hans menighet har vært involvert i. Forsamlingen har i alle år vært en betydelig støttespiller i vårt arbeid, og et stort antall av misjonærene som har vært i Japan kom fra nettopp denne menigheten.

Nå er det en japansk pastor som driver menigheten i Yoshima, og vi fikk både en god prat og bønnestund med han og kona. Turen bød også på andre opplevelser som omfattet både gammel japansk kultur på landsbygda og ultramoderne storbyliv i Tokyo. Ikke minst gjorde det et meget sterkt inntrykk å besøke området rundt atomkraftverket i Fukushima som ble ødelagt av tsunamien i 2011, en tragedie som tok mange liv og gjorde mange hjemløse.

Inspirerende tur til JapanKunstneren Silvia Klatt var med på turen og foreviget vakre omgivelser i Miyako.

Slike turer er nyttige for å få en forståelse av hva våre misjonærer har med å gjøre i et land som Japan. Et land hvor vi venter på vekkelsen.

Inspirerende tur til JapanPastorparet Iwatsuka som har tjent i Miyako i 35 år. Inspirerende tur til JapanKetil Fagervik og Akira Mori.
Powered by Cornerstone