Nord-Korea i ferd med å åpne igjen

03. Oktober 2023
20. januar 2020 stengte Nord-Korea sine grenser. De siste månedene har vi sett at de er i ferd med å åpne opp igjen. Koroyo Air har startet sine daglige flyvninger fra Pyongyang til Beijing. Togforbindelse og transport av varer og mat er åpnet. Det er enda ikke åpnet for besøk, men vi håper at det skal skje i løpet av kort tid.

Flere av våre samarbeidspartnere har vært i stand til å levere mat og annen hjelp de siste månedene. Det har vært en utfordring å monitorere distribusjonen, men våre samarbeidspartnere har lokalt ansatte som kan rapportere. Vi har stor tillit til at hjelpen kommer frem til sårbare grupper slik som barnehjem, eldresenter og sykehus.

 

Mange muligheter

Nord-Korea er kjent som verdens aller mest stengte land, likevel er det mange muligheter til å drive både forretningsvirksomhet og humanitært arbeid. Nord-Korea er også kjent som landet der befolkningen lider av stor matmangel. Vår respons på dette har vært at vi har satt opp veksthus og levert grønnsaksfrø slik at de kan øke matproduksjonen. De siste tre årene har det vært enda mer akutt matmangel, og vi har vært i stand til å levere 250 tonn med ris. Vi har også hatt prosjekter for å skaffe rent drikkevann.

 

Hjelpe folk uten å hjelpe regimet

Et viktig prinsipp for oss er at vi ønsker å hjelpe mennesker uten å hjelpe regimet. Nå som Nord-Korea stadig utvikler nye raketter for å kunne true verden med atomvåpen, er det særdeles viktig å forsikre oss om at ikke noe av hjelpen havner i hendene på regimet.

Det er derfor det er veldig viktig at vi snart kan reise inn igjen for å se med egne øyne at hjelpen kommer frem. En av samarbeidspartnerne våre produserer soyamelk og brød som blir distribuert til flere tusen barn på barnehjem. Lokalt ansatte leverer melk og mat på de forskjellige barnehjemmene. Vi er takknemlige for at dette er mulig, og håper og ber om at vi kan trappe opp virksomheten i den nærmeste fremtiden.

 

Bli med til Nord-Korea

Mange av våre støttespillere har signalisert at de ønsker å bli med til Nord-Korea, så snart det åpner. Vi trenger helsepersonell og håndverkere, men vi trenger også at vanlige folk blir med som observatører og forbedere. Så snart dette er mulig vil vi melde fra i bladet her.

Nord-Korea i ferd med å åpne igjen

 

 

 

Powered by Cornerstone