Toppmøtene mellom Nord- og Sør-Korea, samt mellom Nord-Korea og USA skaper håp om en fredeligere fremtid. Samtidig er nøden blant de fattige i nord fortsatt like stor. 2 av 3 nordkoreanere aner ikke hvor deres neste måltid skal komme fra. Millioner er underernærte. (FN)

De fleste i den nordkoreanske befolkningen lider av matmangel. Det er gjort beregninger på at nærmere tre millioner mennesker har omkommet av sult siden 1995.

EOM har siden 2011 bygget drivhus i Nord-Korea i samarbeid med Christian Friends of Korea. Sammen med våre givere har EOM finansiert byggingen av over 200 drivhus, i stand til å produsere mat nok for nærmere 2000 mennesker. Vi har også i samme periode gitt vannpumper og vannfiltre.

Daglig leder i EOM, Roald Føreland, forteller fra sitt besøk i Nord-Korea ifjor.

Roald Føreland, daglig leder i EOM, rapporterer fra besøket i Nord-Korea.

Styreleder i EOM, Arild Nordlie, forteller om arbeidet i Nord-Korea.

Svenn-Erik Johansson intervjues om arbeidet i Nord-Korea.

Fra 2013 utvidet EOM det livreddende arbeidet i Nord-Korea med flere egne prosjekter. En tre-årig kontrakt med nordkoreanske myndigheter gir oss anledning til å gjøre mer enn bare drivhus. I tillegg til videre samarbeid med CFR, så har EOM fokus på opplæring i jordbruk. Drivhusene som ble bygget krever opplærte arbeidere for å kunne utnyttes maksimalt.

Et potet-prosjekt er startet, da poteter er svært næringsrike – fire ganger mer enn ris! Nord-koreanerne ønsker å bruke denne planten mer. Dørene har åpnet for EOM. Nå begynner arbeidet! Hjelp til selvhjelp vil redde liv i Nord-Korea. Vil du være med?