Fornøyd lokal representant i et av “våre” veksthus.
Fornøyd lokal representant i et av “våre” veksthus.     

Bistand i en veldig vanskelig tid

28. Oktober 2020
Både boikott og covid-19 har gjort Nord-Korea til et vanskelig land å drive bistandsarbeid i. Dette rammer de fattigste hardest, og ifølge tall fra FN lider mer enn halvparten av befolkningen av underernæring.

Et av de viktigste målene er derfor å få opp matproduksjonen. Ikke bare gi mat, men hjelpe i gang med økt matproduksjon. På mirakuløst vist har vi i denne tiden hatt samarbeidspartnere som fremdeles er operative inne i landet både med veksthus, rent drikkevann og annen matproduksjon. På denne måten får mange næringsrik mat og rent drikkevann som redder mange menneskeliv i denne utfordrende tiden. 

Alle veksthusene, vannpumpene og vannforsyningsanleggene våre er satt opp i nærheten av sykehus eller barnehjem. Maten går blant andre til pasienter som, i tillegg til sykdommer som tuberkulose, hepatitt og annet, lider av underernæring. Dette handler om å hjelpe mennesker i den ytterste nød. Vi har en oppdragsgiver som sa: “Jeg var sulten og dere gav meg mat, jeg var tørst og dere gav meg drikke. Det du gjorde mot en av mine minste, gjorde du mot meg”.  

I tillegg til at det er viktig å gi mennesker mat og rent drikkevann ser vi at bistand bryter ned fiendebilder.

Bistand i en veldig vanskelig tidEn ung koreansk jente tapper rent drikkevann. Bistand i en veldig vanskelig tidEt veksthus kan gi mat til ca. 50 personer, og er viktig for å gi mennesker sunn og næringsrik mat. Bistand i en veldig vanskelig tidVi har også levert flere hundre kilo med høykvalitets grønnsaksfrø. En kilo kålrabi gir mer enn 10 tonn kålrabi. Bistand i en veldig vanskelig tidKoreansk kvinne i et av veksthusene. Vi håper på gode avlinger!
Powered by Cornerstone