India

Det er omtrent 70 millioner kristne i India, noe som gjør kristendommen til landets tredje største religion. Selv om mange eksperter mener tallet trolig er noe høyere, er det likevel klart at oppdraget ikke er fullført i det folkerike landet.

 

India

Evangelisk Orientmisjon og Evangelistens Misjonstjeneste

EOM har tegnet en samarbeidsavtale med Stiftelsen Evangelistens Misjonstjeneste for å gjøre en forskjell i India. Evangelisten har i mange år drevet et bredt arbeid i landet, og vi ønsker å støtte opp om det. Arbeidet foregår i Andra Pradesh-provinsen i det sørøstlige India.

To barnehjem drives på fulltid, i tillegg til en institusjon for spedalske og en helseklinikk. Fattige mennesker gis yrkesopplæring og evnen til å forsørge seg selv. Arbeidet utvides stadig.

Evangelistens Misjonstjeneste har drevet barnehjem i mer enn 40 år i India. Barna her er enten foreldreløse eller kommer fra familier som er så fattige at foreldrene ikke har råd til å ta seg av dem. Alternativet for dem ville være umenneskelig barnearbeid opptil 12 timer i døgnet, der man ofte er innesperret på en fabrikk og ikke gjør annet enn jobbe, sove og spise.

Mange av de som er vokst opp her er blitt resurssterke samfunnsborgere og de er med å støtte hjemmet økonomisk. De fleste har holdt fast på troen på Jesus som de fikk på barnehjemmet.

Venkatesh har en drøm om å bli politibetjent slik at han kan ta vare på moren sin når han blir eldre. Se denne inspirerende og rørende filmen fra et av barnehjemmene våre i India.

TRYKK HER FOR Å SE.

 

Bibelen på stadig nye språk

Sakachep er et av de 19 minoritetsspråkene som i løpet av 2017 har fått tilgang til Bibelen på sitt eget språk for første gang. «The Word for The World» brukte 6 år på oversettelsesarbeidet. Finansieringen av prosjektet er gjort som et samarbeid mellom Evangelisk Orientmisjon og Litteraturmisjonen.   

 

Nytt samarbeid i India fra 2020

Evangelisk Orientmisjon har inngått et samarbeid med Christ’s Disciples Fellowship (CDF) i India.

Om Christ’s Disciples Fellowship (CDF)

  • CDF: grunnlagt i delstaten West Bengal i India i 1976.
  • Sted: Hovedsenteret ligger bydelen Kadihati ved Kolkata, en av verdens største byer, kjent for sin historie og fattigdom.
  • 1978: Første bibelskoleklasse.
  • Grunnlegger: Grunnleggeren av CDF er inderen Arabinda Dey. Kommer fra en hinduistisk bakgrunn, utdannet økonom. Omvendt til kristen tro i 1970.
  • Arbeid: CDF driver 4 barneskoler med til sammen 665 barn, samt at de også har andre prosjekter.
  • Covid-19  og annen hjelp: Økonomisk støtte fra Evangelisk Orientmisjon har hjulpet tusenvis av fattige rundt Kadihati under covid-19. I dag går hjelpen fra Norge til bl.a. skoledrift og trykking av litteratur.


Arabinda Dey

Arabinda Dey (f.1946) har i alle år vært den visjonære drivkraften bak CDF. Han ble i  døpt i 1971  i en lokal indisk kirke etter noen måneder tidligere å ha mottatt  Det nye testamentet fra indiske kristne i delstanen Assam. Noen år senere, i 1975, møter Arabinda  Dey den norske  India-misjonæren Olav Hodne. Hodne skal i de neste ti årene bli en viktig veileder for Arabinda og virksomheten til CDF.

Arabinda sender sine hilsener til kristne i Norge og takker for samarbeid

 

IndiaLandsens menighet ved grensen til Orissa.

 

 

 

Med hjerte for India

India

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra august-22 ble organisasjonen «Med hjerte for India» (MHFI) lagt inn under Evangelisk orientmisjon (EOM) som et av deres prosjekter i India.

Dette arbeidet startet i 2002 av Bjørg og Sigvald Tjomsland da de begynte å støtte en inder ved navn LD Gupta som drev et enkelt arbeid blant fattige i sitt nærmiljø i byen Agra. To år senere fikk deres datter, Åse Marit Hegland (Tjomsland før ho ble gift), møte LD Gupta og hans familie. Sammen startet de arbeidet som ble «Med hjerte for India». LD Gupta sitt arbeid i India ble hetende «Grace gospel fellowship».

I 2014 kjøpte MHFI en tomt på 5,5 mål utenfor sentrum av Agra. Her ligger blant annet skolen som MHFI har bygget og drifter. Det er også bygget diverse hus til arbeidet, og kjøpt buss og bil for driften.

Med hjerte for India driver:

Leksehjelp som ligger LD Gupta sitt tidligere hus i Agra sentrum like ved mosuleet «Taj Mahal». Der kommer 20-30 barn etter skolen og får leksehjelp av trygge voksne. Det blir også gitt julegave til barna i desember.

Skole i Agra India som har gått fra 60 elever ved oppstart oktober 2021 til ca. 130 elever per september 2022. Dette er i et område utenfor sentrum av Agra. Her var det ikke mange skoler i området, så flere av barna i nabolaget gikk ikke på skole i det hele tatt. Det er fattige familier, bønder og familier med enkle levekår som bor rundt om i dette området. Men det kommer også elever fra områder der  familier har litt bedre levestandard.

I første omgang har vi fått godkjennelse til å drive skolen fra 1-5 klasse. Vi har også noen barn på førskole som er klasser før 1.klasse.

Vi er så takknemlige for å kunne lære barna gode livsverdier og at vi skal være gode mot hverandre uansett hvem vi er. Vi vil lære barna at vi alle er like verdifulle!

Humanitært arbeid er noe som vi i MHFI synes er svært viktig. Å nå mennesker medstøtte og hjelp når de virkelig trenger det. I flere situasjoner deles det ut mat til de som trenger det. Dette skjedde flere ganger under corona- pandemien bl.a. Det har også tidvis vært enkelte i LD Gupta sitt nærmiljø som har fått hjelp i kriser (bl.a noen enker). Vi støtter også skolebarn på skole i dette området som kommer fra svært fattige familier. Under høytider er det mange som får middag under forskjellige arrangementer. Når vi jobber sammen med lokale arbeidere dukker det opp flere behov rundt om i Agra og vi ønsker å bidra der vi kan.

Du kan lese enda mer om arbeidet ved å trykke HER.

Ønsker du å se Åse Marit Hegland bli intervjuet om MHFI på Bedehuskanalen? Trykk HER.

 

 

Powered by Cornerstone