India

Det er omtrent 24 millioner kristne i India, noe som gjør kristendommen til landets tredje største religion. Selv om mange eksperter mener tallet trolig er noe høyere, er det likevel klart at oppdraget ikke er fullført i det folkerike landet.

EOM har tegnet en samarbeidsavtale med Stiftelsen Evangelistens Misjonstjeneste for å gjøre en forskjell i India. Evangelisten har i mange år drevet et bredt misjonsarbeid i landet, og vi ønsker å støtte opp om det. Arbeidet foregår i Andra Pradesh-provinsen i det sørøstlige India.

426 evangelister, pastorer og bibelkvinner lønnes. To barnehjem drives på fulltid, i tillegg til en institusjon for spedalske og en helseklinikk. Fattige mennesker gis yrkesopplæring og evnen til å forsørge seg selv. Arbeidet utvides stadig. Siste skudd på stammen er produksjon av kristen tv.

Evangelistens Misjonstjeneste har drevet barnehjem i mer enn 40 år i India. Barna her er enten foreldreløse eller kommer fra familier som er så fattige at foreldrene ikke har råd til å ta seg av dem. Alternativet for dem ville være umenneskelig barnearbeid opptil 12 timer i døgnet, der man ofte er innesperret på en fabrikk og ikke gjør annet enn jobbe, sove og spise.

Mange av de som er vokst opp her er blitt resurssterke samfunnsborgere og de er med å støtte hjemmet økonomisk. De fleste har holdt fast på troen på Jesus som de fikk på barnehjemmet. Noen er også blitt fulltids evangelister og pastorer.

Se bilder fra barnehjemmet og det lille intervjuet med barnehjemsjenta Sneha nedenfor:

 

Tv-produksjon
Den del av Misjonstjenestens medarbeidere som virker under Betelforsamlingen (BA), har mange unge, dyktige medarbeidere. 12 personer skal utelukkende jobbe med TV og sosiale medier fra hovedstasjonen i Nallajerla.

Sathya Sakshi er navnet på Misjonstjenestens nye evangeliske TV-kanal i Andhra Pradesh, Sør-India, som åpnet 13. mai i år. Navnet betyr ”Det sanne vitnesbyrdet om Sannheten”, og er valgt for å vise avstand til de kristne kanalene som tar i bruk betenkelige metoder for å tjene penger og gi avkastning til eierne.

Se nettsiden til Evangelistens Misjonstjeneste

 

BIBELEN PÅ STADIG NYE SPRÅK

Sakachep er et av de 19 minoritetsspråkene som i løpet av 2017 har fått tilgang til Bibelen på sitt eget språk for første gang. «The Word for The World» brukte 6 år på oversettelsesarbeidet. Finansieringen av prosjektet er gjort som et samarbeid mellom Evangelisk Orientmisjon og Litteraturmisjonen.    

Powered by Cornerstone