Det er omtrent 70 millioner kristne i India, noe som gjør kristendommen til landets tredje største religion. Selv om mange eksperter mener tallet trolig er noe høyere, er det likevel klart at oppdraget ikke er fullført i det folkerike landet.
Evangelisk Orientmisjon og Evangelistens Misjonstjeneste
EOM har tegnet en samarbeidsavtale med Stiftelsen Evangelistens Misjonstjeneste for å gjøre en forskjell i India. Evangelisten har i mange år drevet et bredt arbeid i landet, og vi ønsker å støtte opp om det. Arbeidet foregår i Andra Pradesh-provinsen i det sørøstlige India.
Dette er noen av prosjektene:
Barnehjem
Evangelistens Misjonstjeneste har drevet barnehjem i mer enn 40 år i India. Barna her er enten foreldreløse eller kommer fra familier som er så fattige at foreldrene ikke har råd til å ta seg av dem.
- Vi har tre barnehjem, der barn kan få oppleve Guds kjærlighet og omsorg, samtidig som de får skolegang
- Alternativet for dem ville være umenneskelig barnearbeid opptil 12 timer i døgnet, der man ofte er innesperret på en fabrikk og ikke gjør annet enn jobbe, sove og spise.
- Venkatesh har en drøm om å bli politibetjent slik at han kan ta vare på moren sin når han blir eldre. Se denne inspirerende og rørende filmen fra et av barnehjemmene våre i India. TRYKK HER FOR Å SE.
Menighetsarbeid
- Våre samarbeidspartnere har 300 pastorer, evangelister og bibelkvinner i sine nettverk, med ca. 48. 000 medlemmer
Sy-opplæring og kjøreskole
Fattige mennesker gis yrkesopplæring og evnen til å forsørge seg selv og familien, og dette er et utrolig viktig arbeid som gir en god selvfølelse. Dette er viktige punkter om sy-opplæring og kjøreskole.
- Vi har 13 gratis sy-kurs gående
- Dekker et stort behov for yrkesfaglig utdanning
- Gir fattige kvinner egenverdi, stolthet og mestringsfølelse
- Symaskin inkl. 6 mnd. kurs koster 1200,- pr elev
- Gir inntekter, som igjen kan løfte hele familier
- Kjøreskole for unge gutter er viktig og bidrar til god selvfølgelse. Hittil har 60 stykker fått sertifikat. Dette koster rundt 1200,- pr. elev
Legeteam og poliklinisk dagklinikk
- Besøker opptil 20 landsbyer i uka
- Har 1500-2000 lege- konsultasjoner i måneden
- Dekker et stort helsebehov i avsidesliggende landsbyer
- Eneste medisinske tilbudet til disse fattige folkene
- Det drives også en poliklinisk dagklinikk i Krishnupalem, og her er det ofte innom mellom 450-500 pasienter i måneden der syke og svake får hjelp
Institusjon for spedalske
- Vi har en koloni med ca. 35 fastboende
- I tillegg et sykehus med 18 sengeplasser, kommer også spedalske til sykehuset på dagsbesøk for legehjelp
Landbruk og matproduksjon
- Stor velsignelse for eldresenter, barnehjem og spedalsksykehus
- Gir mat til fattige evangelister og deres familier
- Gjennom pandemien hjalp dette arbeidet mange tusen familier med mat. Bare i 2021 gav vi 18 tonn med grønnsaker og 25 tonn med ris.
- Nå dyrkes det mat på 13 dekar, og vi gir et måltid mat til ca. 150 personer hver dag
Aksjon for å hjelpe forfulgte kristne i Manipur, India
- Mange mennesker i Manipur har blitt drept, skadd og er på flukt, og kirker har blitt brent ned
- Orientmisjonen er tilstede og har gitt øyeblikkelig hjelp til rammede kristne familier, og vi fortsetter støtten utover høsten. Se filmen om dette ved å trykke HER
Bibelen på stadig nye språk
Siden 2017 har vi vært med å finansiere trykking av ny-testamenter på minoritetsspråk. Dette skjer i samarbeid med Bibelmisjonen Sporos, og i 2023 bidro vi med støtte til 14 forskjellige språk. EOM har som sin visjon; «Å nå de minst nådde i Asia med evangeliet». Dette prosjektet treffer godt med denne visjonen.
Nytt samarbeid i India fra 2020
Evangelisk Orientmisjon har inngått et samarbeid med Christ’s Disciples Fellowship (CDF) i India.
Om Christ’s Disciples Fellowship (CDF)
- CDF: grunnlagt i delstaten West Bengal i India i 1976.
- Sted: Hovedsenteret ligger bydelen Kadihati ved Kolkata, en av verdens største byer, kjent for sin historie og fattigdom.
- 1978: Første bibelskoleklasse.
- Grunnlegger: Grunnleggeren av CDF er inderen Arabinda Dey. Kommer fra en hinduistisk bakgrunn, utdannet økonom. Omvendt til kristen tro i 1970.
- Arbeid: CDF driver 4 barneskoler med til sammen 665 barn, samt at de også har andre prosjekter.
- Covid-19 og annen hjelp: Økonomisk støtte fra Evangelisk Orientmisjon har hjulpet tusenvis av fattige rundt Kadihati under covid-19. I dag går hjelpen fra Norge til bl.a. skoledrift og trykking av litteratur.
Arabinda Dey
Arabinda Dey (f.1946) har i alle år vært den visjonære drivkraften bak CDF. Han ble i døpt i 1971 i en lokal indisk kirke etter noen måneder tidligere å ha mottatt Det nye testamentet fra indiske kristne i delstanen Assam. Noen år senere, i 1975, møter Arabinda Dey den norske India-misjonæren Olav Hodne. Hodne skal i de neste ti årene bli en viktig veileder for Arabinda og virksomheten til CDF.
Arabinda sender sine hilsener til kristne i Norge og takker for samarbeid
Landsens menighet ved grensen til Orissa.
Med hjerte for India
Fra august-22 ble organisasjonen «Med hjerte for India» (MHFI) lagt inn under Evangelisk orientmisjon (EOM) som et av deres prosjekter i India.
Dette arbeidet startet i 2002 av Bjørg og Sigvald Tjomsland da de begynte å støtte en inder ved navn LD Gupta som drev et enkelt arbeid blant fattige i sitt nærmiljø i byen Agra. To år senere fikk deres datter, Åse Marit Hegland (Tjomsland før ho ble gift), møte LD Gupta og hans familie. Sammen startet de arbeidet som ble «Med hjerte for India». LD Gupta sitt arbeid i India ble hetende «Grace gospel fellowship».
I 2014 kjøpte MHFI en tomt på 5,5 mål utenfor sentrum av Agra. Her ligger blant annet skolen som MHFI har bygget og drifter. Det er også bygget diverse hus til arbeidet, og kjøpt buss og bil for driften.
Med hjerte for India driver:
- Leksehjelp som ligger LD Gupta sitt tidligere hus i Agra sentrum like ved mosuleet «Taj Mahal». Der kommer 20-30 barn etter skolen og får leksehjelp av trygge voksne. Det blir også gitt julegave til barna i desember.
- Skole i Agra India som har gått fra 60 elever ved oppstart oktober 2021 til ca. 130 elever per september 2022. Dette er i et område utenfor sentrum av Agra. Her var det ikke mange skoler i området, så flere av barna i nabolaget gikk ikke på skole i det hele tatt. Det er fattige familier, bønder og familier med enkle levekår som bor rundt om i dette området. Men det kommer også elever fra områder der familier har litt bedre levestandard.
I første omgang har vi fått godkjennelse til å drive skolen fra 1-5 klasse. Vi har også noen barn på førskole som er klasser før 1.klasse. Vi er så takknemlige for å kunne lære barna gode livsverdier og at vi skal være gode mot hverandre uansett hvem vi er. Vi vil lære barna at vi alle er like verdifulle!
- Humanitært arbeid er noe som vi i MHFI synes er svært viktig. Å nå mennesker medstøtte og hjelp når de virkelig trenger det. I flere situasjoner deles det ut mat til de som trenger det. Dette skjedde flere ganger under corona- pandemien bl.a. Det har også tidvis vært enkelte i LD Gupta sitt nærmiljø som har fått hjelp i kriser (bl.a noen enker). Vi støtter også skolebarn på skole i dette området som kommer fra svært fattige familier. Under høytider er det mange som får middag under forskjellige arrangementer. Når vi jobber sammen med lokale arbeidere dukker det opp flere behov rundt om i Agra og vi ønsker å bidra der vi kan.
Du kan lese enda mer om arbeidet ved å trykke HER.
Ønsker du å se Åse Marit Hegland bli intervjuet om MHFI på Bedehuskanalen? Trykk HER