Trykking og distribuering av Johannesevangeliet i regi av Bethel Assemly i India, har gått over all forventning. Det er en glede å fortelle at trykkearbeidet er fullført, og at de nå jobber med å distribuere disse 100.000 eksemplarene ut til unådde folkegrupper i de forskjellige landsbyene.
Les mer
Det har vært en trist uke for oss i EOM der vi har fått hjerteskjærende nyheter fra India.
Les mer
EOM har siden 2011 bygget drivhus i Nord-Korea i samarbeid med våre samarbeidspartnere. Sammen med våre givere har EOM finansiert svært mange drivhus, vannpumper og vannfiltre. Vi har også hatt flere prosjekter, blant annet potetprosjekt og jordbruksopplæring, samt at vi har sendt mange typer grønnsaksfrø. 
Les mer
Gunnar Hansen er en av de som var med på den siste gruppereisa vi hadde til India i fjor i november (2019), og han har redigert og satt sammen en film fra turen.
Les mer
Vi har nylig fått rapport fra Bob Aaron, lederen i Bethel Assembly i India. Bob og teamet hans er med på å bety en enorm forskjell for mange i denne tiden ved at de deler ut gratis mat til hjemløse og til mennesker som bor i slummen. Deres målsetting er at ingen skal gå til sengs sultne.
Les mer
I sommer ble 50 nye symaskiner fra Evangelisk Orientmisjon levert til vår samarbeidsorganisasjon Evangelistens Helping Hand (EHH) i India. Maskinene ble deretter gitt i gave til elever som hadde fullført sykurset sitt hos EHH.
Les mer
Siden mars måned har EOM finansiert utdeling av mat til mer enn 32.000 familier i India. Dette blir lagt merke til – både av lokalbefolkningen og indiske medier. – Da vi delte ut mat i landsbyen Juvvalapalem fikk vi til og med besøk av en lokalpolitiker. Selv om han var hindu deltok han på matutdelingen vår, forteller pastor Juhani Halonen.
Les mer
Denne uken innføres det en ny «lockdown» i et av distriktene hvor vi har våre misjonsprosjekter i India. Alle butikker og virksomheter stenges fra torsdag 25. juni. Det vil bare være lov for folk å gå ut og gjøre ærend fra seks om morgenen til 11 på formiddagen.
Les mer
Her kan du se misjonsmøtet som ble sendt direkte på internett 22. juni.
Les mer
– Vi trodde det skulle bli stille og lite å gjøre da kirken vår ble stengt 25.mars. I stedet har vi jobbet fra morgen til kveld. Det har vært en ekstrem situasjon, sier pastor Juhani Halonen i Evangelistens Helping Hand, en av de lokale kristne organisasjonene vi samarbeider med i India.
Les mer
Familien hennes syntes ikke det var greit, men Kare Surya Kantham fikk sitt siste ønske oppfylt; å bli gravlagt. Som den eneste kristne i sin familie nektet hun å bli kremert slik det er vanlig blant hinduer. Ettersom det var hennes siste ønske, sa familien ja.
Les mer
Pastor Juhani Halonen fra Evangelistens Helping Hand sendte oss en epost i dag med en underfull historie. Juhani skriver: «Kjære alle sammen! I dag gikk vi fra dør til dør og banket på i landsbyen Mamidipalli i distriktet Viziyanagaram og delte ut gratis mat. Bak en av dørene vi banket på ventet en overraskelse...
Les mer
Sittende på en plaststol ble lamme Sataya båret ut i vannet for å døpes. – Det var utrolig spesielt. Hun og moren ble nysgjerrige på kristendommen etter at de fikk gratis mathjelp nå under koronakrisen. En gammel enke med en funksjonshemmet datter var det ingen som brydde seg om. Og så kom det plutselig noen fremmede på døra og hjalp dem. Det har gitt dem begge et nytt liv, forteller pastor Juhani Halonen.
Les mer
Det er en fortvilet situasjon i India. Millioner av fattige har mistet jobben. Denne uken har lokale kristne delt ut mat til 14.000 familier i Andhra Pradesh – med støtte fra Evangelisk Orientmisjon.
Les mer
Underernæring er både kronisk og utbredt i Nord-Korea. Hele generasjoner blir påvirket fra å vokse normalt, i følge en australsk rapport.
Les mer
Denne uken har vi fått en fersk rapport på e-post fra en av de kristne vi samarbeider med i Kina. – I 14 uker uker har vi hatt begrensninger på grunn av koronapandemien. Fortsatt er alle offentlige samlinger avlyst, og skolene holder stengt, skriver NN.
Les mer
– Koronaviruset har tvunget oss til å tenke ut nye måter å jobbe på. Så langt har det vært vellykket, sier daglig leder Roald Føreland.
Les mer
Evangelistens Helping Hand, en av to organisasjoner vi samarbeider med i India, har hatt travle dager. Til sammen har de pakket og delt ut mat til 7850 familier!
Les mer
En av organisasjonene vi samarbeider med i India, Bethel Assembly, har sendt oss en fersk video. Her følger vi et team som reiser rundt til slumområder og deler ut mat.
Les mer
– Akkurat nå har vi det helt forferdelig. Mange sulter. Vi har fått dispensasjon av myndighetene til å bryte portforbudet for å dele ut gratis mat, forteller lederen i Bethel Assembly, Bob Luke Gandi.
Les mer
– Siden koronatilfellene i Japan doblet seg på en uke, til nå over 9000 tilfeller, erklærte statsminister Abe en utvidelse av unntakstilstanden fra ti fylker til alle 48, og ba om enda strengere forhold i de ti verste fylkene: fra 70 % til 80 % kutt av utadrettet aktivitet til 6.mai, forteller vår misjonær i Japan, Anniken Mori.
Les mer
Syprosjekt i rette tid! Kristne i India takker Gud for alle symaskinene de har fått fra givere i Norge. Nå er de i gang med å sy 32.000 munnbind. Planen er å sy 70.000 til, altså 100.000 munnbind til sammen. 
Les mer
Mange i India lever fra hånd til munn. Uten jobb har de ikke penger til mat mens korona-portforbudet varer. – Vi ber til Gud mens vi planlegger og pakker grønnsaker, og håper vi har mat nok til alle som trenger det, sier Juhani Halonen i vår samarbeidsorganisasjon, Evangelistens Helping Hand.
Les mer
– Ubekreftede rapporter fra Nord-Korea forteller at det har vært dødsfall som følge av lungebetennelseslignende sykdommer, og at flere tusen mennesker er blitt satt i karantene i opptil 40 dager, sier Heidi Linton, lederen av Christian Friends of Korea (CFK).
Les mer
– Tusen takk! Dette var mat i rette tid, skriver en begeistret Kishore Halonen på e-post fra India. Nå som hele India er i «lockdown» på grunn av koronaviruset, kommer resultatet av prosjektet «Plant et tree» som sendt fra himmelen.
Les mer
1 - 25 av 30
Powered by Cornerstone