Vår samarbeidspartner Bethel Assembly i India sender sin takknemlighet til alle norske venner for støtte og bønn, og en stor takk til Gud som har gjort det mulig for dem å dele ut så mange eksemplarer av Johannes evangeliet.
Les mer
Daglig leder, Roald Føreland, og redaktør for bladet vårt, Allan Neset, ble i sommer intervjuet om arbeidet vårt i EOM.
Les mer
På barnehjemmet i Ginnepalli i India kan vår samarbeidspartner EHH nå formidle om at alle barna er tilbake på barnehjemmet etter å ha vært borte fra barnehjemmet siden mai pga. koronasituasjonen.
Les mer
Styret i Evangelisk Orientmisjon har besluttet å inngå et samarbeid med organisasjonen Christ’s Disciples Fellowship (CDF) som driver arbeid i India. Her forteller tidligere leder av Stefanusalliansen, Bjørn Wegge, om denne organisasjonen.
Les mer
Evangelistens Helping Hand, en av våre partnere i India, arrangerte julefeiring og nyttårsbønn på barnehjemmet i Ginnepalli der barna storkoste seg med julegaver og sang. Dagen etter nyttårsbønnen ble fem personer døpt. Dette er fantastiske nyheter, og viser at Guds rike går fram, selv i utfordrende tider.
Les mer
I august ble et stammeområde i India helt ødelagt på grunn av voldsom flom. Folk mistet hus og hjem, og mange bor fortsatt under forferdelige kår i iskalde hytter.
Les mer
Mange nordkoreanere, spesielt de som bor ute i distriktene, henter vann fra ubeskyttede brønner, kilder eller elver der vannet ofte er forurenset. Dette leder til kronisk diaré, underernæring og mange alvorlige helseutfordringer. Diaré er den vanligste dødsårsaken i Nord-Korea blant små barn.
Les mer
I den senere tid har det vært mye fokus på hvordan Nord-Korea forsøker å skaffe midler til regimets opprustning på tross av de internasjonale sanksjonene. Bistandsmidler kan også komme på avveie. Det er derfor at det er vanskelig å hjelpe mennesker i verdens strengeste diktaturstat.
Les mer
Det mobile helseteamet i Evangelistens Helping Hand (EHH) distribuerer medisiner for å dele ut til sårbare mennesker i India.
Les mer
I koronatiden har det vært mer utfordrende å komme inn med nødhjelp i Nord-Korea. I en befolkning med mye matmangel, under- og feilernæring, er alle bidrag som kan være med å bedre matsituasjonen svært positivt.
Les mer
Både boikott og covid-19 har gjort Nord-Korea til et vanskelig land å drive bistandsarbeid i. Dette rammer de fattigste hardest, og ifølge tall fra FN lider mer enn halvparten av befolkningen av underernæring.
Les mer
Kjære venner, også i år selger vi ved til 60 kr pr sekk (gran). Det er fritt tilkjørt forutsatt at det er i nærheten av Kristiansand.
Les mer
Trykking og distribuering av Johannesevangeliet i regi av Bethel Assemly i India, har gått over all forventning. Det er en glede å fortelle at trykkearbeidet er fullført, og at de nå jobber med å distribuere disse 100.000 eksemplarene ut til unådde folkegrupper i de forskjellige landsbyene.
Les mer
Det har vært en trist uke for oss i EOM der vi har fått hjerteskjærende nyheter fra India.
Les mer
EOM har siden 2011 bygget drivhus i Nord-Korea i samarbeid med våre samarbeidspartnere. Sammen med våre givere har EOM finansiert svært mange drivhus, vannpumper og vannfiltre. Vi har også hatt flere prosjekter, blant annet potetprosjekt og jordbruksopplæring, samt at vi har sendt mange typer grønnsaksfrø. 
Les mer
Gunnar Hansen er en av de som var med på den siste gruppereisa vi hadde til India i fjor i november (2019), og han har redigert og satt sammen en film fra turen.
Les mer
Vi har nylig fått rapport fra Bob Aaron, lederen i Bethel Assembly i India. Bob og teamet hans er med på å bety en enorm forskjell for mange i denne tiden ved at de deler ut gratis mat til hjemløse og til mennesker som bor i slummen. Deres målsetting er at ingen skal gå til sengs sultne.
Les mer
I sommer ble 50 nye symaskiner fra Evangelisk Orientmisjon levert til vår samarbeidsorganisasjon Evangelistens Helping Hand (EHH) i India. Maskinene ble deretter gitt i gave til elever som hadde fullført sykurset sitt hos EHH.
Les mer
Siden mars måned har EOM finansiert utdeling av mat til mer enn 32.000 familier i India. Dette blir lagt merke til – både av lokalbefolkningen og indiske medier. – Da vi delte ut mat i landsbyen Juvvalapalem fikk vi til og med besøk av en lokalpolitiker. Selv om han var hindu deltok han på matutdelingen vår, forteller pastor Juhani Halonen.
Les mer
Denne uken innføres det en ny «lockdown» i et av distriktene hvor vi har våre misjonsprosjekter i India. Alle butikker og virksomheter stenges fra torsdag 25. juni. Det vil bare være lov for folk å gå ut og gjøre ærend fra seks om morgenen til 11 på formiddagen.
Les mer
Her kan du se misjonsmøtet som ble sendt direkte på internett 22. juni.
Les mer
– Vi trodde det skulle bli stille og lite å gjøre da kirken vår ble stengt 25.mars. I stedet har vi jobbet fra morgen til kveld. Det har vært en ekstrem situasjon, sier pastor Juhani Halonen i Evangelistens Helping Hand, en av de lokale kristne organisasjonene vi samarbeider med i India.
Les mer
Familien hennes syntes ikke det var greit, men Kare Surya Kantham fikk sitt siste ønske oppfylt; å bli gravlagt. Som den eneste kristne i sin familie nektet hun å bli kremert slik det er vanlig blant hinduer. Ettersom det var hennes siste ønske, sa familien ja.
Les mer
Pastor Juhani Halonen fra Evangelistens Helping Hand sendte oss en epost i dag med en underfull historie. Juhani skriver: «Kjære alle sammen! I dag gikk vi fra dør til dør og banket på i landsbyen Mamidipalli i distriktet Viziyanagaram og delte ut gratis mat. Bak en av dørene vi banket på ventet en overraskelse...
Les mer
Sittende på en plaststol ble lamme Sataya båret ut i vannet for å døpes. – Det var utrolig spesielt. Hun og moren ble nysgjerrige på kristendommen etter at de fikk gratis mathjelp nå under koronakrisen. En gammel enke med en funksjonshemmet datter var det ingen som brydde seg om. Og så kom det plutselig noen fremmede på døra og hjalp dem. Det har gitt dem begge et nytt liv, forteller pastor Juhani Halonen.
Les mer
1 - 25 av 42
Powered by Cornerstone