Mongolia

Alle kristne i Mongolia er første generasjons kristne, og de har et stort engasjement for å dele troen med andre – både i Mongolia og til andre land i Asia. Orientmisjonens visjon er, som kjent, å nå de minst nådde i Asia med evangeliet.
MongoliaRoald Føreland sammen med pastorpar Oko og Sara, Magnus Lindeman (Ljus i Öster), Bella (tolk) og Magnus Alphonce.

Fra 2023 har vi startet et prosjekt i Mongolia i samarbeid med vår søsterorganisasjon i Sverige, Evangeliska Östasienmissionen. Roald Føreland besøkte landet i juli i anledning 30-årsjubileet til Jesus Assembly Church, en menighet som har plantet 45 menigheter over hele Mongolia og sendt ut flere misjonærer til andre land.

Vi støtter dette arbeidet gjennom finansiering av et dagsenter for utsatte barn, frakt av hjelpesendinger fra Norge, og støtte til Mongolia Mission Center (MMC). MMC utdanner og sender ut misjonærer til ulike land i Asia, og har som mål å nå alle land Djengis Kahn en gang erobret.

Vi ønsker å støtte kristne i Mongolia både i deres arbeid nasjonalt og internasjonalt, og satser nå på et mer permanent engasjement for å bidra til dette viktige arbeidet.

MongoliaGlobal Mission Center.

Framgang for evangeliet i Mongolia
I 1989 var det kun fire kristne i Mongolia, ifølge "Operation World". I dag er det over 70 000 medlemmer fordelt på rundt 650 menigheter – en bemerkelsesverdig vekst. Erdenet, Mongolias nest største by, er byen hvor veksten startet da de svenske misjonærene Maria og Magnus Alphonce bosatte seg der i 1993. Gjennom evangelisering og undervisning i engelsk kom de første 14 tenåringsjentene til tro, og i løpet av det første året ble 121 mennesker døpt. Siden har menigheten vokst betydelig, sendt ut menighetsplantere og misjonærer, og bidratt til etableringen av 45 menigheter i Mongolia og misjonsarbeid i flere land som nevnt.

MongoliaElleve av de fjorten første kristne døpt i 1993.

Pastor Nara - fra mørke til lys
Maria og Magnus deler ærlig om utfordringer og feiltrinn, men også om hvordan en nådefull Gud kan bringe lys i mørket. En av pastorene de har møtt, Nara, hadde en turbulent fortid. Som ung toppidrettsutøver mistet han retningen da karrieren tok slutt, og havnet på skråplanet, noe som ledet ham til fengsel. I de harde fengselsforholdene i Mongolia på 1990-tallet, begynte han å reflektere over sitt liv og skrev en sang til sin mor om hvordan han følte han hadde skuffet henne og mange andre. Denne sangen, "Til mor", skulle senere bli svært kjent i Mongolia.

Naras mor, som selv var sjaman, hadde gitt opp håpet for sønnen, men fant en dag et Lukasevangelium. Tiltrukket av historien om Jesus, ga hun boken til Nara og sa: "Hvis noen kan hjelpe deg, må det være denne mannen." Nara leste evangeliet, ble kristen, og da han kom ut av fengselet, startet han et nytt liv. I dag er han gift, har fem barn, og leder en menighet på 400 medlemmer. Ironisk nok førte en sjaman sønnen sin til Jesus, og i dag er også hun en kristen.

Da Nara delte sin historie, ble det klart at mange hadde hørt sangen "Til mor", men få visste at han sto bak den. Det var veldig rørende.

1) Hvis du går på Youtube og søker på sangen “Nomin Talst - Namriin Hongor Salhi”, får du sangen opp.
2) Noe av historien til Maria og Magnus Alphonce kan også høres på podcast. Gå til “missionspodden.podbin.com”, og søk på “Maria og Magnus”.

MongoliaPastor Nara.
Powered by Cornerstone