Nord-Korea

Vi har fått den unike muligheten at vi på offisielt vis får lov til å drive hjelpearbeid i Nord-Korea. Vi som organisasjon har fokus på at ønsker å hjelpe der Gud gir oss mulighet til å hjelpe, og vi har fått en åpen dør til Nord-Korea. Dette har gitt oss som organisasjon en direkte avtale med nordkoreanske landbruksmyndigheter for å være med å bidra til økt matproduksjon i landet. Levekårene, helsetilstanden og mattilgangen i landet er nemlig svært dårlig, og millioner er underernært (FN). Derfor er alle bidrag som kan være med å øke matproduksjonen av enorm betydning.

Her kan du se en spennende video om EOMs arbeid i Nord-Korea. 

Roald Føreland, daglig leder i EOM, rapporterer fra besøket i Nord-Korea.

 

De fleste i den nordkoreanske befolkningen lider av matmangel. Det er gjort beregninger på at nærmere tre millioner mennesker har omkommet av sult siden 1995.

EOM har siden 2011 bygget drivhus i Nord-Korea i samarbeid med Christian Friends of Korea. Sammen med våre givere har EOM finansiert byggingen av over 200 drivhus, i stand til å produsere mat nok for nærmere 2000 mennesker. Vi har også i samme periode gitt vannpumper og vannfiltre.

Daglig leder i EOM, Roald Føreland, forteller fra sitt besøk i Nord-Korea ifjor.

 

Styreleder i EOM, Arild Nordlie, forteller om arbeidet i Nord-Korea.

Svenn-Erik Johansson intervjues om arbeidet i Nord-Korea.

Fra 2013 utvidet EOM det livreddende arbeidet i Nord-Korea med flere egne prosjekter. En tre-årig kontrakt med nordkoreanske myndigheter gir oss anledning til å gjøre mer enn bare drivhus. I tillegg til videre samarbeid med CFR, så har EOM fokus på opplæring i jordbruk. Drivhusene som ble bygget krever opplærte arbeidere for å kunne utnyttes maksimalt.

Et potet-prosjekt er startet, da poteter er svært næringsrike – fire ganger mer enn ris! Nord-koreanerne ønsker å bruke denne planten mer. Dørene har åpnet for EOM. Nå begynner arbeidet! Hjelp til selvhjelp vil redde liv i Nord-Korea. Vil du være med?

 

Gaver på inntil 25.000,- kan trekkes fra på inntekten i skattemeldingen? Når du gir penger til veldedige organisasjoner i Norge trenger du altså ikke betale skatt på dette – inntil grensebeløpet som er fastsatt.

Drivhus

 

Nord-Korea

Drivhusene leveres til sykehus i Nord-Korea slik at de kan bli mer selvforsynte med sunn og næringsrik mat. Takknemligheten for denne hjelpen er stor. Både pasienter og ansatte mangler ofte de ressursene de trenger.

 

Frø

 

Nord-Korea

Vi sender mange typer grønnsakfrø til Nord-Korea, og vet at det metter mange. For eksempel kan 10 gram kålrotfrø gi fire tonn med kålrot!

Frøene overleveres med oppfølging og veiledning fra norske eksperter. Dette er god hjelp til selvhjelp.

 

Vannpumper

 

Nord-Korea

Vannpumper gis til sykehus og landsbyer i Nord-Korea slik at de som har minst kan få rent vann. 

Å sørge for rent vann er det mest effektive helsetiltaket man kan gjøre.

Powered by Cornerstone