Fra arbeidet med nytt veksthus.
Fra arbeidet med nytt veksthus.     

Vi får bety en forskjell i Nord-Korea

13. Desember 2021
Vi takker Gud for at vi som en liten organisasjon har fått mulighet til å engasjere oss i Nord-Korea. Med visjon om å nå de minst nådde i Asia med evangeliet ligger Nord-Korea sterkt på vårt hjerte.

Tekst: Allan Neset

Utfordringene i dette landet er som kjent mange. Her er vi langt unna å kunne drive ordinært evangelisk arbeid, men vi har mulighet til å være med på å skaffe næringsrik mat og rent vann.Vi har i 10 år bygget veksthus og tatt inn frø som har blitt til flere tusen tonn næringsrike grønnsaker. Veksthusene er hovedsakelig bygget i tilknytning til sykehus for barn og pasienter med tuberkulose og hepatitt, og sammen med vannanlegg ser vi at dette har en helt avgjørende betydning for at de berørte kan bli friske.

 

Det har hele tiden vært praktiske utfordringer knyttet til virksomhet i dette landet, og situasjonen har forverret seg under pandemien. Vi har fått bekreftelse på at hjelp kommer frem og at det virkelig nytter det vi driver med.

 

Fra Christian Friends of Korea (CFK), en av våre samarbeidspartnere, har vi fått disse takkehilsenene:
    - Takk for alle givere. Vennligst gi dem vår hilsen og overbring vår takk til alle som støtter arbeidet blant pasientene her. Jeg bruker også vannfilter vi har fått i mitt eget hjem. Det er virkelig til stor hjelp. (Lederen for et tuberkulosehjem)
    - Takk spesielt for at dere jobbet med oss for å få et anlegg for rent vann. Jeg har mange gode minner fra når dere kom og brukte tid sammen med oss for å få vannet til å virke, og siden kom igjen og ordnet opp når noe gikk galt. (Sykehusdirektør)
    - Alt dere sender er verdifullt. Jeg tenker veksthusene og traktoren er spesielt nyttige for å øke matmengden her. (Leder tuberkulosesykehus)
    - Proteinpulveret vi fikk er fantastisk. Jeg tar det hver dag etter måltid og blander det med rent vann. Det smaker godt og gjør at jeg føler meg mye bedre. For å være ærlig, uten vannfilter, medisinene og pulveret hadde jeg vært død nå. (Hepatittpasient)
    - CFK har hjulpet våre folk i mange, mange år. Dere gjør alltid det dere har sagt at dere skal gjøre. Vi ser frem til at dere kommer tilbake snart og fortsetter arbeidet.
(Lokal, offentlig helsearbeider)

Vi får bety en forskjell i Nord-KoreaRoald Føreland i Nord-Korea sammen med en lokal sykehusdirektør,

 

 

 

Powered by Cornerstone