Brødrene Halonen i EHH deler ut matpakker til flomofre.
Brødrene Halonen i EHH deler ut matpakker til flomofre.     

Flom i India

23. September 2022
Våre venner i Evangelistens Helping Hand i India gjør fremdeles en kjempejobb med å dele Guds kjærlighet i ord og gjerning.

Utfordringene er mange i et land som India, og det er utrolig å se hvor mye de får utrettet med de midlene de har til rådighet. I tillegg til de faste prosjektene de står i, dukker det stadig opp forhold som gjør at de må trå til ekstra for å lindre menneskers nød og oppståtte behov. Provinsen de bor og jobber i opplevde i sommer en stor oversvømmelse. Så mange som 600 landsbyer ble ødelagt av flommen. Hver landsby har rundt 250 familier, så til sammen er det en betydelig menneskemengde som ble satt i en vanskelig situasjon.

Brødrene Halonen responderte raskt på dette, og delte i slutten av måneden ut flere hundre matposer til flomofre. På denne måten har de virkelig fått vist Guds kjærlighet ved praktisk hjelp. Gjennom hele sommeren har også de mobile helseteamene vært virksomme. Den voldsomme heten gjorde at de måtte redusere noe, men det var rundt 38 team som tok hånd om over 1000 pasienter hver måned.

Et annet viktig tilbud i varmen har vært tilgangen på rent drikkevann. Vannanleggene både i Krishnunipalem og Ginnepalli pumper vann fra tidlig morgen til sene kvelden, og gir rent vann til en betydelig mengde mennesker. Anlegget i Krishnunipalem gir daglig 5000 liter, mens det i Ginnepalli gir 2000 liter, og vannet kan fritt hentes av beboere i landsbyer rundt forbi i området.

Staben der ute gjør en uvurderlig innsats i de faste prosjektene, og når det oppstår ekstraordinære forhold som en pandemi eller en naturkatastrofe, så etablerer de på kort tid gode rutiner for å kunne bidra til hjelp. Vi er takknemlige for å kunne være med i en så bra og fruktbar tjeneste.

Flom i IndiaBarn fra nabolandsbyen som gleder seg over rent drikkevann.

 

Powered by Cornerstone