Fornøyde barn på dagsenteret.
Fornøyde barn på dagsenteret.     

Eagle Daycare Center i Mongolia

07. Februar 2024
Et av prosjektene i vår nye satsing i Mongolia er «Eagle», et dagsenter for utsatte barn. Navnet er valgt med en henvisning til profeten Jesaja som talte om at de som stolte på Herren ville få ny kraft og løfte seg som ørnen.

Dagsenteret ble offisielt startet i 2023. De som får hjelp på senteret er både jenter og gutter i varierende alder. For tiden er det 9 jenter i alderen 6-7 år, 9 jenter i alderen 9-11 år, 10 gutter i alderen 6-8 år og 10 gutter i alderen 9-12 år.

I begynnelsen av det nye skoleåret samlet de mødrene til barna og delte ut klær som var kommet fra Norge. Gjennom dette tiltaket var det 30 barn fra senteret som fikk varme vinterjakker, og fra en gruppe i en lokal menighet fikk de sko, lue og skjerf. Takket være disse gavene kan barna gå den kalde vinteren i møte uten å frykte for kulden, og disse gavene ble til stor glede for barna.

Eagle Daycare Center i MongoliaJente på dagsenteret i Mongolia.

Hvert år pleier organisasjonen vi samarbeider med å invitere utsatte barn til julefeiring og utdeling av gaver. Denne julen var ikke det mulig, siden myndighetene hadde innført en slags karantene. I stedet reiste de da rundt til barnas opprinnelige hjemsteder og gav dem gaver der. I alt 38 barn fikk besøk, og det ble også gitt gaver til småsøsken. Disse besøkene avdekket at barna kom fra vanskelige hjemmeforhold med lite mat og ingen voksne til å ta hånd om dem. Staben på senteret forteller at barna er svært takknemlige for å kunne være på senteret, ikke minst for at de her får varm mat.

Eagle Daycare Center i MongoliaHer vises det stolt frem en tegning som er tegnet på senteret.

Mange av dem forteller at de blir slått av sine foreldre, og at de foretrekker å være mest mulig utendørs siden hjemmene er fylt av lukten av alkohol og røyk. Mange har vært forhindret fra å komme til senteret i det siste på grunn av vannkopper og andre barnesykdommer. Staben ber om forbønn for disse forholdene og takker for støtten. Vi er glade for den kontakten vi har fått med dette arbeidet i Mongolia, og håper mange vil være med å støtte også denne delen av vår mangfoldige virksomhet.

Eagle Daycare Center i MongoliaNoen av barna på dagsenteret viser hva de har tegnet.

 

Powered by Cornerstone