Boloroo var misjonær i Afghanistan.
Boloroo var misjonær i Afghanistan.     

Misjon fra Mongolia

26. Juni 2024
Kristne i Mongolia er alle første-generasjons kristne, og de kjennetegnes av et enormt engasjement for å nå ut med evangeliet. Det som gjorde aller sterkest inntrykk på meg, var en kvinne som har vært misjonær i Afghanistan i seks år.

Hun var en av de 14 første tenåringsjentene som ble døpt i 1993. Hun fortalte blant annet om flere afghanere som ble kristne, og at hun levde veldig enkelt og sparsommelig da hun bodde i landet. Noen dager spiste hun bare en banan. Vi møtte fem av de første 14 jentene. De er nå i midten av 40-årene, og de er fremdeles svært aktive i både menighet og misjon. En av dem har vært leder for en misjonsskole som utdanner misjonærer.

Misjon fra MongoliaGammelt og nytt i Ulaanbaatar.

Mongolske misjonærer kan reise til områder som ikke vestlige misjonærer er ønsket, slik som Nord-Korea, Afghanistan og flere land i Sentral-Asia. Det er rørende å se at de har beholdt engasjementet gjennom alle årene. To av damene som var med på turen var fra organisasjonen Kvinner i Nettverk. De synes det var helt spesielt å få møte kvinner som har hatt så stor betydning både for kirkevekst og misjon. Misjonsvirksomheten har som formål å nå ut med evangeliet til hele det mongolske riket, slik det var på 1200-tallet.

Misjon fra MongoliaDet mongolske imperiet. Misjon fra MongoliaDet er ikke bilene som dominerer alle steder i Mongolia. Misjon fra MongoliaKvinne i mongolsk nasjonaldrakt.

Erdenet
Vår hovedsamarbeidspartner i Mongolia er menigheten Jesus Assembly Church. Vi fikk være med på gudstjenester, og det var fint å kunne dele fellesskap med dem. Vi fikk anledning til å dele vitnesbyrd og komme med hilsener, men vi følte nok at vi har mer å lære enn hva vi kan bidra med her.

Misjon fra MongoliaDet flernasjonale teamet fra Sverige, USA og Norge på det store fjellet med utsikt over Erdenet. Misjon fra MongoliaMongolia Misjonssenter.

Dagsenter
De siste to årene har vi støttet et dagsenter for utsatte barn. Vi hadde med oss gaver til barna her, og vi fikk besøke noen av hjemmene som de kommer fra. Det er et slumområde med ca. 200 familier. Om vinteren kan det bli opptil 40 kuldegrader, og det er veldig bra at barna får både en matbit og leksehjelp. Det er menigheten som driver dette dagsenteret med to fulltidsansatte og mange frivillige fra menigheten.

Svenske misjonærer
Det var de to svenskene Maria og Magnus som plantet menigheten i Erdenet. De var der i 10 år, og de har skrevet historien om dette i boken «Til verdens ende og tilbake». Noe av hemmeligheten til den store kirkeveksten er at de hele tiden har oppmuntret de kristne til å ikke «kopiere» utenlandske menigheter. De ønsket at de skulle starte genuine mongolske menigheter. Dette har de tydeligvis lyktes med.

Misjon fra MongoliaLovprisning i alle aldre.

.

Misjon fra MongoliaLovsang og tilbedelse. Misjon fra MongoliaPastor Oko fra Jesus Assembly Church.

Mongolia på Bedehuskanalen
Mange inspirerende vitnesbyrd kan ses på både Bedehuskanalen og på våre hjemmesider. Vår medarbeider, Oddmund Køhn, var med på turen og filmet. Hvis du trykker HER kan du se dokumentaren som ble sendt på Bedehuskanalen.

Mongolia
• 3,5 mill. innbyggere
• Hovedstad: Ulaanbaatar
• Antall kristne: Ca. 2 prosent
• Politisk system: Demokrati

Misjon fra Mongolia

Boken
Boken kan bestilles fra oss og koster 200 kr.

Misjon fra Mongolia

 

 

Powered by Cornerstone